Karmøygeddon 24

Rosa Faenskap, sparker mot svartmetallen

av yngve

Rosa Faenskap 23

Faktisk har bandet lansert en krigserklæring.

Rosa Faenskap@Facebook

Bandet har etablert seg som en ny kraft i undergrunnen, det leser vi i pressemeldingen vi mottok. Det ble booking til Øyafestivalen etter en jobb på Blitz, der de "...imponerte publikumet med sitt oppsiktsvekkende opprør mot svartmetallens normer. Siden slippet av debutsingelen Aldri har bandet jobbet med Edvard Valberg fra Honningbarna som mentor."

Skjør, ny singel

"Nå slipper bandet Skjør, første singel fra deres kommende debutalbum. Låten er en 4-minutter lang kraftpakke som beveger seg gjennom et landskap av post-rock, brutal hardcore og svartmetall."

De forteller at bandet er en "...kjærlighetserklæring såvel som en krigserklæring mot svartmetallen. I en sjanger marinert i usunne mengder testosteron og misantropi står Rosa Faneskap som en motvekt, og feirer skeivhet, likhet, og alt som glitrer. Bandet retter svartmetallens frustrasjon og faenskap mot homofober, kapitalismen, patriarkatet og fascister."

Musikken leser vi hentes fra "...black metal, post-rock, shoegaze og hardcore punk. Lydbildet er massivt, til tross for at bandet bare består av tre medlemmer. De bytter ut liksminken og svettelukten fra svartmetallen med eyeliner og regnbueflagg. De kombinerer hardttreffende, raske trommer med tung og melodiøs bass, omfavnet av en drømmende lydvegg fra gitaren. De blander det styggeste og det vakreste musikkverdenen har å by på, i en heksegryte som smaker like søtt som den smaker vederstyggelig."