Rock And Roll Dreams, solid norsk musikkside

av yngve

Knights Of The New Thunder (Banned Cover)Fra det mykeste til det tyngste, fra aor til Black Sabbath.

Nettbloggen inneholder et bredt spekter av musikk. Han graver helt ned til artister som Prince og David Bowie, om vi har metal og hardrock som et utgangspunkt, via Extreme og Pink Floyd opp til aktører som Black Sabbath, Tnt og Metallica. Fellesnevneren er en sterk kjærlighet til musikk, og vi snakker om en av de virkelig gode musikkskribentene her til lands, en skribent som nå har flyttet deler av sitt virke på nett.

Han forbindes med bladet Scream, hvorfra noe arkivmateriale havner på Rock And Roll Dreams , i tillegg finner du artikler som speiler Dahles musikksmak. 

Grunnen til at jeg flasher siden hans nå, var at jeg tilfeldigvis kom over en fet artikkel på ett av de beste norske metalalbumene gjennom tidene; 'Knights Of The New Thunder'. Vet du ikke umiddelbart hvem som har spikret det, har du noe å både skjemmes over og google på :). Artikkelen er blant det som har stått på trykk i Scream, men jeg er sikker på at flere av dere der ute enten ikke har lest denne, eller har glede av å kunne slenge beina på bordet, hive på skiva, og lese seg opp.

Sakset: "Her var det bare å glemme idiotuttrykket "Bra til å være norsk" en gang for alle, og i stedet se ut i verden. TNT presenterte melodiøs tungrock som var så til de grader velprodusert, og godt fremført, at man nærmest ble sittende å måpe i ren beundring. Nå var da også TNT klare for verden, men veien frem til Knights Of The New Thunder hadde vært lang."

Dahle har med seg både Ronnie og Dag som intervjuobjekter, hvor Dag her toucher innom vokalbyttet: "Dag får det til å høres ut som om enigheten var stor om at bandet trengte ny vokalist, og han legger da heller ikke skjul på at gløden for lengst var borte. Etter at TNT hadde signert managementkontrakt med Joel Peskin og Fireball begynte det på en måte å bli for mye for bandgrunnleggeren. De siste livstegnene fra Ingebrigtsen i TNT-sammenheng ble dermed en EP bestående av fire låter fra debuten, nå med engelsk vokal, og en opptreden på NRKsZikk Zakk mot vinteren 1984."

Dag: "Det er helt klart at jeg ikke var fornøyd med tingenes tilstand i TNT, og jeg ofra liksom ikke skjorta da vi begynte med det der. Det er mange årsaker, og jeg var blant annet ikke helt enig i at Peskin og USA var det helt store. Jeg var litt eldre enn de andre, og om jeg ikke var eldre hadde jeg litt mer ansvar. Jeg hadde en plass å bo, i tillegg til at jeg hadde familie. Jeg kunne liksom ikke dra bare på lykke og fromme. Jeg følte ikke 100 prosent for det der, og jeg angra meg kanskje litt for det jeg hadde satt i gang. Jeg syntes det var veldig artig å starte TNT, og å ha et rockeband. Jeg hadde jo bestandig hatt et rockeband.

"The Kids var jo et rockeband det også, live. At vi var litt forsiktige på ei LP-plate eller to, det fikk nå bare være. Det kan du sette på kappa til produsenter og litt sånne ting. Det gleda meg altså mye å skape musikk, og alt det der. Jeg hadde det likevel ikke så bra. Jeg syntes vel ikke det var så ålreit, og jeg ga vel mer eller mindre blaffen. Det å reise, og å bli borte i ett år – kanskje uten å skulle spille – hadde jeg heller ikke noe lyst til. Jeg var ikke noe spesielt storgira, og da var det ikke noe artig for de andre å samarbeide med meg heller. De var mer gira enn meg."

Du finner hele artikkelen HER .

Legg til Rock'n Roll Dreams til din onlinehverdag, og kos deg med artikler med innsikt i tillegg til anmeldelser av skiver og konserter. 

Du kan også følge Dahles og hans engasjement på Facebook .