Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Ritual "Trials of Torment"

av arni sørlie

Ritual 19Selskap: Pure Steel Records

Release: 2019

Hvis det først skal være US-Metal…

….er kanskje Ritual et band å sjekke ut. De ga ut denne i 1993, men har remastret og sluppet den på ny. Hadde jeg ikke visst det var reutgivelse, hadde jeg poengtert hvor autentisk de låter til det som kom i sjangeren på den tiden, og årene før. Nå liker jo jeg denne epoken, og musikken, så intet negativt i det sånn sett. Ritual het Firedance i 1985, endret til Rotterdam i 1986, og Torment i 1988. I 1993 ble de Ritual, og slapp da Trials of Torment

Ritual@Facebook

Det er på et vis tvers gjennom US-Metal, men thrash vibbene er rett som det er tilstede. For å ta et par sammenligninger med en gang så kan man tenke litt Deadly Blessing med sterke hint av våre egne i Equinox. Det er riffbasert og mye uptempo pådriv. Vokalen til Juan Ricardo går fra classy heavy til de delfin-frekvenserte toppene mange vokkiser i sjangeren gjorde på den tiden. Det er heldigvis klokkerent og føles naturlig. En sann glede for fans av sjangeren og den type vokal. Det er nok det litt røffe soundet i rytmeseksjonen som gjør thrashvibbene så sterke. Litt artig hvordan soundet nesten kan endre sjanger på et band. 

I bunn og grunn mye likt og samme tralten, og det er jo mega for de som tåler dosen. For mine ører ble det litt mettende i lengden. Kan det være at originalutgivelsen var mer bedagelig i produksjonen? Dette er skamtøft i små doser, men gode timen som platen varer er myyye lyd for ørekanalene. Kult de har med The Forgotten som bonus livespor! Man får høre at det ikke bare er på plate de leverer, og at Juan er rå i live setting. For entusiaster av eldre metal og høy toleranse for high-pitch vokal!

Tracklist:

 1. She Rides The Sky
 2. Where I Belong
 3. Espionage
 4. Addicted To Fear
 5. The Forgotten
 6. Pain Of It All
 7. In The Dungeon
 8. Dementia
 9. Obscured By Twilight
 10. City Of The Dead
 11. Beyond The Sea (Bonus)
 12. The Forgotten (Live 2018, Bonus)