Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Rhapsody Of Fire "The Eight Mountain"

av yngve

Rhapsody Of Fire 19Selskap: AFM Records

Release: 22.02.19

Så, da er vi på gang igjen med litt Hollywoodmetal. Symfonisk sådan.

Jeg har hengt med siden rett før debuten kom, og er knallfornøyd den dag i dag med de to første. Jeg har konkludert flere ganger at de slipper for mye, for mye likt, men samtidig kan jeg ikke påstå at noe er dårlig. Det er bare at det holder med noen skiver, man trenger ikke alle. Dog, rart hvor mange utgivelser som står i hylla ;).

Rhapsody Of Fire@Facebook

Og for dere som ikke helt henger med, dette er den versjonen av bandet uten Luca Turilli, som jeg anser som en svært viktig brikke i denne sammenhengen. Tangenttrykker Alex Staropoli er eneste originalmedlemh her, og hvor alle de andre har hoppet på lasset innenfor et ganske nylig tidsaspekt. Om det har noe å si? Vel, jeg foretrekker Turillis Rhapsody, men dette har absolutt livets rett. Det blir mer streit metal dette, enn Turillis vri, og jeg går mye fortere lei av Fire-versjonen. Det er på en måte feil å hele tiden sammenligne, samtidig som det er vanskelig å ikke trekke paralleller. Musikken er lik, fortiden har de felles, og de er egentlig bare skyld i at man blir litt forvirret som lytter. 

Det åttende fjellet, som garantert er et eller annet fiksjonelt eventyr med drager og slott, vet jeg ikke noe om, da som nevnt det bare er filer som kommer hitover. Jeg tror ikke dette er viktig for de fleste, det er nok musikken og det generelle konseptet som er viktig. Bare se på låttitlene, og du skjønner hva det går i.

Det er bra spilt, som forventet er, men skiva faller fortere enn den reiste seg, og toppen var ikke veldig høy. Det er min personlige opplevelse, men jeg er kar til å høre at albumet besitter en del hørbart om du fisker i denne dammen.

Det er powermetal, symfonisk, kjapp rytmikk, vokal som spenner bra og er melodiøs, det er drama og arrangementer som noen ganger blir litt intetsigende kanskje, litt like. 

6/10

Tracklist:

 1. Abyss of Pain
 2. Seven Heroic Deeds
 3. Master of Peace
 4. Rain of Fury
 5. White Wizard
 6. Warrior Heart
 7. The Courage to Forgive
 8. March Against the Tyrant
 9. Clash of Times
 10. The Legend Goes On
 11. The Wind, The Rain and the Moon
 12. Tales of a Hero's Fate