Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Ravn "I Mørke Natt"

av yngve

Ravn 18Selskap: Private

Release: 20.04.18

Trønderne stiller med bra greier innen folkmetal/-rock.

Ravn ligger ikke så langt unna der Lumsk var på andreskiva og litt fram, men samtidig har Ravn elementer som er litt mer heavy. Tyngden fikk jo ofte Lumsk live, men de ble snillere på skive :) Når Lumsk ikke ser ut til å bevege seg så mye, selv om jeg ved det par (og ganske nylig) anledninger har fått nyss om at det er saker på gang, er Ravn helt klart en utfordrer til tronen.

Ravn@Facebook

Hildegunn har en kledelig og vakker stemme, som ikke våger seg for langt ut på kanten, eller holder for mye tilbake. Det er spennvidde i stemmen, og hun tilpasser seg bra til alle de forskjellige aspektene av intensitet og mykhet i bandets musikk.

Produksjonen er bra, deler er gjort selv, noe er gjort i Norsk Lydstudio med miks og mastring av Martin Skar Berger. Albumet høres bra ut, selv om jeg gjerne hadde hørt enda litt mer tyngde i lydbildet. Dog, dette er nok over grensen til de som liker folkrock, så det er tungt nok. 

Musikken er ikke nybrottsarbeid, det er kjente greier. Enkel folkrock med metal i ryggmargen. Sånn sett tilbyr ikke Ravn noe nytt, men det er ikke mye av slik musikk på det norske markedet, og de slåss ikke med mange. Det er en fordel. Og dette er musikk som lett kan spilles på de fleste radiostasjoner uten klager, og som både burde tilfredsstille metalskaller som liker folketoner, og vanlige folk :).

Enkelte partier kan minne om tidlig Kari Rueslåtten, som kanskje er naturlig med tanke på at hun dro godt i trådene i sin tid, og fordi Ravn er bosatt i samme by ;). Det blir fort spekulasjoner selvsagt, men som jeg nevnte kommer ikke Ravn med noe nytt, og Kari brukte jo også en del kjent og kjært når hun sydde sammen låtene sine. Jeg holder fortsatt en knapp på Spindelsinn i denne sjangeren, men de fleste kommer til kort der. Også det jeg har hørt av Gåte virker som en brukbar referanse.

En bra utgivelse i sin stil, som jeg håper sjangerfans sjekker ut. Dette bandet kan fort ha bredde nok til å stable en grei karrière på beina, jeg bare håper (om det skjer) at de ikke lar musikken modereres mykere for å tilfredsstille et mainstreammarked. 

Soloen på tittelkuttet var feeet, enkel og virkningsfull.

7,5/10

Tracklist:

  1. Skumring
  2. Hening
  3. Skygga
  4. Troillskap
  5. Huldra og nøkken
  6. Heksebål
  7. I mørke natt
  8. Finn ly