Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Ravager "Thrashletics"

av steinar selstø

Ravager 19Selskap: Iron shield

Release: 15.02.19

Tyske Ravager trives med klisjeer.

Man kan fint høre at gutta har hørt mye på klassiske band, og Slayer samt nyere Sodom kan fint namedroppes som pekepinner. Samtidig finnes det en liten eim av mer moderne thrash her. Old school-puritanere vil muligens streve litt, med andre ord. Dette viser seg hovedsakelig i form av en up-to-date og hardtslående produksjon som ikke svetter 80-tallet.

Innholdet er ganske sterkt. Bandet er tight og energien man byr på er heftig og smittende. Anført av en energisk vokalist, som har en klassisk thrashvokal, er det lett å la seg rive med av Ravager på denne skiva. Låtene har en veldig fin balanse mellom intense øs-pøs-partier og midtempo, og overgangene sitter godt. Snev av genialitet er man ikke i nærheten av, men dette er såpass velgjort at det funker.

Ravager@Facebook

Hadde man maktet å komme opp med flere riff eller partier som virkelig boret seg inn i hjernebarken, ville dette vært helt strålende. Slaughter Of Inncoents står igjen som høydepunktet, men det skyldes mer låtstruktur og arrangementer enn fete riff. Sagt på en annen måte: Ravager har et veldig solid fundament å bygge på, og dersom de klarer å grave fram litt gull å sprite opp med, kan resultatet bli helt strålende. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Descending Dawn
  2. Mindblender
  3. Thrashletics (Out of Hell)
  4. Society of Blunted State
  5. Dysphoria
  6. Slaughter of Innocents
  7. Pit Stop … Don’t Stop in the Pit!
  8. Kill for Nothing
  9. Dead Future