Principality of Hell "Sulfur & Bane"

av rune stordahl

A2163516527 16Selskap: Osmose Productions

Release: 28.10.2016

Primitiv Black Metal fra sjangerens spede barndom.

Hvis man skal oppsummere bandets intensjon og mål med både skiva og bandet, så har det altså å vært å kreere genuin metal som tidsmessig kan plasseres i perioden 1983-84 med en klar satanistisk attitude. Og uten at jeg skal påberope meg inngående og dyp kjennskap til den tidsperioden, så syns jeg i grunn de har fikset det de har satt seg fore. De har rock n' roll-vibben til Venom blandet med riffing som ligger i skjæringspunktet mellom Speed Metal, Black Metal og Thrash/Death (tenk Possessed f.eks). Og når de gir på og kjører flat pedal funker det veldig bra. Dessverre blir det mye midtempo-låter som bare engasjerer sånn måtelig og så har man de låtene som er fullstendig krise og sidrompa (The Invisible Empire og The Marble Witch kan stå som grelle eksempler på dette).

Skiva blir gitt ut i flere forskjellige versjoner og alle versjonene har forskjellige coverlåter, Mer spesifikk info finnes på bandcamp-linken, her skal jeg bare trekke frem to av de som jeg syns gir en god pekepinn på hvor denne greske trioen befinner seg musikalsk sett. For det er tydelig at både Dawn of Megiddo (Celtic Frost) og In League With Satan (Venom) må ha stått som en slags mal de har brukt for å snekre sammen alle midtempo-låtene sine. Jeg har ikke noe nært kjennskap til noen av de to låtene og i «innkjøringsperioden» – de gangene jeg hadde skiva på random-funksjon – klarte jeg ikke å skille de ut fra det resterende materialet. Jeg har i etterkant sjekket ut originalversjonene og det er ingen av som vekker noe særlig gjenhørsfaktor her i huset.

Principality Of Hell@Facebook

Noen kule egenproduserte låter er det riktignok (The Diabolist og Den of the Serpent), men totalt sett er det for mye uinteressant material i luntetempo til at skiva vekker noe engasjement, og tiden i lag med Sulfur & Bane har ikke vært noe særlig til investering når alt kommer til alt.

4/10

Tracklist:

 1. A Prayer
 2. Blood Moon Rising
 3. Sons Of The Desert
 4. The Invisible Empire
 5. Sulfur & Bane
 6. The Diabolist
 7. In The Shadows Of Sodom
 8. The Black Ram
 9. Den Of The Serpent
 10. The Marble Witch
 11. Blasphemer (Sodom-cover)
 12. In League With Satan (Venom-cover)