Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Planet Rain "The Fundamental Principles"

av steinar selstø

1794741 10152671919818626 1324467571 NSelskap: Mighty Music

Release: 02.05.2014

Melodiøs death metal er ikke lenger så hipt som det var, og dermed framstår The Fundamental Principles som en mer positiv opplevelse, selv om noen helt sikkert vil mene at denne formen for metal har utspilt sin rolle. Dem om det, god metal er god metal.

Helt ståpels får jeg ikke, men svenskene gjør greia si bra, det skal sies. De er flinke til å skape dynamikk i låtene ved blant annet å legge inn flust med mer aggressive partier. De er også flinke til å gi hver låt identitet, eksempelvis når man lar bassen få mye fokus i Fluxus. I det hele tatt er man mer villige til å skride litt utenfor sjangerens aller mest rigide rammer, og det gjør skiva til en mer spennende og flerdimensjonal sak. Alt fungerer ikke optimalt dog. Vokalt ligger man mest i det ekstreme landskapet, og når man hører på renvokalen i Kryptographik forstår man hvorfor …

Planet Rain@Facebook

Produksjonen kan betegnes som moderne. Lyden er fyldig og varm, og trøkket er solid. 

Det store minuset er mangelen på de riktig sterke melodilinjene. De som ville fått låtene til å klistre seg til hjernebarken. Alle sporene fungerer fint, men ingen av dem er mesterlig fete. Dermed foretrekker jeg fortsatt min Soilwork eller Dark Tranquility framfor Planet Rain om jeg skal ha denne formen for metal. 

6,5/10

Tracklist:

  1. On Darkling Plains 
  2. Fluxus 
  3. The Dereliction Part II - The Bonds of Oblivion 
  4. Kryptographik 
  5. Solstorm 
  6. The Worlds We Devour 
  7. Shock Wave