Pest "The Crowning Horror"

av ruben haug

A Rcd113Selskap: Agonia Records 

Release: 18.06.13

Svenske Pest slapp i 2004 en EP ved navn 'Dauðafærð', som jeg nærmest har et religiøst forhold til. Foruten den har jeg et ambivalent forhold til det bandet har gjort. Noe er ren Darkthrone-worship, som på ingen måte er dårlig, men som jeg heller ikke setter på særlig ofte. Deretter begynte de med en blanding av black metal og thrash, og der datt jeg litt av lasset. 

Gjengen er gode i det de gjør, men de har til gode å nå opp til Dauðafærð mener jeg. Så har de da heller ikke gjort noe som ligner på den før eller etter, den var vel mer eller mindre som et eksperiment å regne.

Så er det med The Crowning Horror, ikke at den er et eksperiment, men den gir meg ikke det jeg håper på. Det er en bra plate med masse gode riff og partier, men i lengden finner jeg det både kjedelig og uinspirerende. Black metal-bitene og riffene er ofte kjempegode, men når de drar det over i thrash, både i tempo og riff, faller jeg av. Jeg har aldri vært for stagnasjon eller repetisjon, men Pest gav ut sitt beste verk med Dauðafærð, og kommer nok aldri til å gjøre noe så bra igjen. Og ja, jeg ser motsetningene i det jeg skriver.

Så, når alt kommer til alt er dette et helt greit verk innen black-/thrash -genren, hvor de får formidlet svart energi med en dose heavy og groove, soloer og mørk partyfaktor. Dog på langt nær hva jeg hadde håpet på...

6/10

Tracklist:

  1. The Funeral Hours 
  2. A Face Obscured by Death 
  3. Volcanic Eyes 
  4. Devil’s Mark 
  5. Holocaust 
  6. The Abomination of the God 
  7. Thirteen Chimes 
  8. Demon 
  9. The Crowning Horror 
  10. Eternal Curse

Pest@www