P.O.D. "Circles"

av yngve

Pod 18Selskap: Mascot Records

Release: 16.11.18

Californiabandet er ute med nytt album.

Jeg husker godt når dette bandet entret metalscenen, tilbake på starten/midten av 90-tallet. Den gang var numetallen relativt ferskvare, og Payable On Death var i så måte (muligens) et nyskapende band. Ihvertfall var de, slik jeg husker det, svært populære i deler av verden. 

P.O.D.@Facebook

Nå er de tilbake med nytt album, og Circles er vanskelig å ikke legge i en ufarlig skuff med radiorock. Låtene er tuftet på mye av det de har levert i årenes løp, men samtidig er trøkket litt fraværende. Synes jeg. Selv når de presser seg mot linsa og er energiske, in your face, sitter jeg ganske uberørt.

Er de relevante i 2018? Jeg er usikker. Har de støtte og fans? Helt klart, de er nok fortsatt et stort band i sine kretser. Og de holder seg egentlig ganske bra stilmessig. Så var du fan, og kanskje også av den ikke så harde numetallen, er nok P.O.D. et band du vil like. Hos meg er de litt som når et grungeband som var store fortsatt gir ut litt av det samme, uten å helt ha den samme kraften fra den gang det var litt mer relevant. Det har skjedd mye innen metal og hardrock de siste årene som gjør at noen føles mer utdaterte enn andre.

At jeg aldri var fan av P.O.D. lyser vel litt gjennom, til det er det litt mye rap-greier der inne, og et for snilt uttrykk. For mainstream rock også, så alt i alt var det sikkert bare noe som ikke matcha. Jeg holder dog en knapp på at dette er litt for tannløst dessverre.

Produksjonen er bra, men når det er partier som er litt røffere enn snittet, er det noe som gjør at det ikke skjærer gjennom. Det tøyles litt. 

Låten under opplevde jeg som en av de hardere innslagene, og en som kanskje lå tettest opp mot nu-metallen. Noen spor var veldig annerledes, så variasjon er et stikkord på Circles. Karakteren er litt fordi jeg synes det var kjedelig, litt basert på personlige preferanser, og fordi jeg ikke helt føler dette har så mye å komme med i dag. De ser ut til å være store i hjemlandet fortsatt, og til tross for litt lite aktivitet fra fansen på sin Facebookside, har de over 800 000 følgere der.

5/10

Tracklist:

 1. Rockin' With The Best
 2. Always Southern California
 3. Circles
 4. Panic Attack
 5. On The Radio
 6. Fly Away 
 7. Listening For The Silence
 8. Dreaming
 9. Domino
 10. Soundboy Killa
 11. Home