Karmøygeddon 24

Ohmwork "Pareidolia"

av yngve

Ohmwork 21Selskap: Rob Mules

Release: 27.08.21

Tromsøværingene stiller med nok et solid slipp.

Ohmwork@www

Jeg har vært innom bandet mange ganger, og liker de greit. Noen skiver er bedre enn andre, men jeg synes hvordan de angriper hardrocken er kult. Det er en blanding av hig til hin dager samtidig som de flørter med å ikke bli fanget der. Sjangerlåste er de altså ikke, men det er tung hardrock med røtter til den klassiske eraen som gjelder.

De produserer fett, bassen er markant og tung, gitaren enkel, tung og tydelig, det er lite som slåss i lydbildet, som mange driver på med i dag. Det er luft, ledighet, men det er også låter som har mer enn andre av elementer. 

Bredden av hvordan det lettere materialet går hånd i hånd med det tyngre er noe jeg applauder. Fra Liquid Fire til den rå og uptempo Hill Of Tara er det godt med meter. Der Liquid Fire er litt QOTSA-ish, med en alternativ vibb, og sydd sammen med klassisk hardrock, er Hill Of Tara metal. Så variasjonen er tatt hånd om, noe jeg er opptatt av.

Vokalen har jeg bemerket før, at den har litt å gå på i enkelte øyeblikk, og det gjelder fortsatt. Den er på den ene siden bra og velfungerende, men i noen settinger er det, for å gjenta meg fra sist, litt å gå på. Men det er en ståpåvilje og en grunga attitude med litt pønkefinger, det slår ofte de skolerte.

Ohmwork har levert nok et solid produkt, og fyller på diskografien til et band som står ganske så bra på egne bein. Det er ikke et band jeg lytter på og får hauger med referanser til, det i seg selv synes jeg fortjener en klapp. 

7/10

Tracklist:

  1. Born from Black
  2. Liquid Fire
  3. Blood & Snow
  4. The Giver
  5. Hill of Tara
  6. The Noise in My Head
  7. Lifer
  8. Mental Meltdown
  9. Apocalyptic Now