Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Oberion "Return"

av steinar selstø

A4108850777 2Selskap: Private

Release: 04.06.14

Oberion er en ung svensk gjeng som med 'Return' har satt sammen en fullengder og gitt den ut digitalt. Det låter trivelig nok av bandet, man kan fint svinge en øl til skiva, men veldig imponerende kan den ikke sies å være. 

Svenskene har valgt seg den riffbaserte veien. Låtene er tunge og med et godt rytmisk groove i bunn, oftest i mid-tempo, som gjør dem designet for livespilling. Spilletiden er likevel overraskende lang, og sangene er gjerne både 6 minutter lange og vel så det.

Sjangermessig sklir man ikke rett inn i en spesifikk bås, det mikses litt og hentes ting fra ulike steder. Liker man mørk og aggressiv heavy metal bør skiva kunne falle i smak, og bandet er åpenbart også inspirert av black metalen. Miksen er ikke helt ulik det norske Byfrost står for. 

Mot slutten av skiva viser man så smått fram en mer melodiøs side av seg selv, uten at dette har den helt store innvirkningen på det helhetlige inntrykket av skiva. Vokalen er det mest brutale trekket, uten at black-vokalen er ekstrem sammenliknet med hva man er vant med fra den sjangeren. 

Oberion@Facebook

Problemet med skiva er mangelen på spennende låtideer og gode riff. Lyden er kul og framføringa god nok, men selve låtene fremstår anonyme. Aldri svake. Aldri irriterende. Faktisk helt ålreite. Men, ålreit holder liksom ikke når det finnes så uendelig mye annet å høre på som er mye bedre. Eller som bandet selv sier, memento mori …

4,5/10

Tracklist:

  1. Sun 
  2. Extending the Horizon 
  3. The Return 
  4. Eerie 
  5. At the Limits of Light 
  6. Rebirth 
  7. The Realm of Sleep 
  8. Memento Mori