Rockman Hm 2024 500x80

Norway Rock 2016

av yngve
10533115 10152641096879866 790293667235729442 N

Det har gått en tid siden det sist var liv på sletta, vi må tilbake til 2011, hvor det hele tok slutt. Men, etter litt graving og bygging, har gjengen der nede i Kvinesdal sakte men sikkert begynt å bygge opp bevegelsen igjen, og med ny Uprising i desember, følger altså Norway Rock opp med festival til sommeren. Ikke i stor skala med en gang, men, fornuftig og naturlig, i en oppstartfase. Har man et svææært legotårn, og det raser, er det jo vanlig at man må bygge litt før det er der det var :).

Norway Rock@Facebook

Jeg tok en prat med Ann Frestad, presseansvarlig for festivalen.

Etter en tid med festivalfri og mindre eventer, er dere nå klare til
å kanskje igjen samle tusenvis av folk på Øyesletta
?

"Vi er klare, og gleder oss veldig! Har vært et stor savn for oss ildsjeler å få samle folk på Øyesletta til ny rockestemning."

Jeg vil tro ambisjonene er der, og pågangsmot, men magefølelsen? Mye har skjedd i festival-Norge siden sist, flere går veldig bra, og man har fått en konkurrent i mellomtiden, Tons Of Rock, som er ganske lik i profil. Tanker?

"Vi ser ikke på noen som konkurrenter, heller gode kolleger. Ser for oss å samarbeide fremfor konkurranse. Tons of Rock er en knall festival, ja, lik i profil, men samtidig er det ganske stor avstand mellom oss. Mener det bør være en plass for alle festivaler, samt en festival for alle."

Hva trigget dette? Jeg vet jo at Norway Rock på topp betydde masse for bygda, er det et ønske om å skape noe i hjemtraktene som ligger til grunn? Verdiskapning? Eller er dere bare sykt glad i å arrangere, og at om festivalen var tvunget til å flytte, som det i og for seg var rykter om en gang, dere hadde kjørt på da også?

"Ja, du har jo egentlig svart på flere av spørsmålene Yngve :-) (Må slutte med det, ellers blir jo intervjuobjekter overflødige :) Yj). Samt det har vært mange ønsker og stort savn fra både publikum og bygda. Men festivalen vil vi ha i Kvinesdal, på Øyesletta. Det var der mange minner som ble skapt, og stort ønske om å lage nye."

Nå er de fleste kjent med tilbakekomsten, spredningen av nyheten har gått ganske kjapt på nett, hva har feedbacken vært? Er det utelukkende positivt? Eller har dere også møtt noen skeptikere?

"Det har vært en fantastisk feedback, vi er helt overveldet. Det er selvsagt både og, men mest positive tilbakemeldinger, spesielt fra publikum som har vært på festivalen før. Vi ønsker å se fremover, og at fortid skal være fortid."

Dere fikk jo en partner i Diesel Dahl den gang, og det har versert en konflikt i systemet, hvordan endte det? Jeg vet det kanskje ikke er det du vil snakke om, men samtidig er det greit å stoppe innom det også :)

"Samarbeidet tok slutt i 2009, enkelt og greit. No hard feelings."

Relatert: Trondheim Rock Festival vet jeg ikke om eksisterer eller arrangerer, men om så, vil dere kjøre på med logo og navn, no matter what?

"Logoen er vår, så vi kommer til å bruke kjennemerke som før."

Da graver vi ikke mer i dette, tydelig at dette er et tilbakelagt kapittel, og det er jo svært bra, for skal man komme noen vei i livet, må man jo se framover :).

Har det så vært pågang fra band som ønsker å spille? Selv om dere nå satser litt smått til å begynne med, har dere jo garantert et habilt nettverk som nå kanskje våkner til live igjen.

"Det har vært mye pågang, som er utrolig kjekt å vite band ønsker å spille på Norway Rock. Det viser at mange er interessert i å bli med på denne Uprising-reisen. Etter planen vil vi begynne å slippe band innen kort tid."

Hva sier du til de som nå sitter og er frustrert, som meg, over at man kanskje må begynne å velge/velge bort festivaler? Det er jo ganske tett, både her og i utlandet, rundt denne tiden.

"Det har det vært i mange år, og alle kan ikke få med seg alt dessverre. Derimot ønsker vi å beholde den helga som vi gjorde tidligere, så vi håper jo at mange velger å ta turen i sommer, og dele festivalstemningen med oss."

Hjertelig takk Ann, godt å det er gnist hos dere, det beviser at er man metal, sitter det langt inne å gi seg :) EN siste oppfordring?
Noen kloke ord? 

Let there be rock once again på SLETTA. Vi gleder oss, og håper folket gjør det samme."

***

Nyhet fra 09.09.15:

I dag tidlig tikket det inn en pressemelding, den gjengir jeg her et utdrag fra:

Det har vært stor etterspørsel og savn fra publikum for at Norway Rock skal gjenoppstå. Det har varmet ildsjelenes hjerte, og faktisk så mye at vi ikke kunne la det ligge. I november 2014 hadde vi vår første Uprising Part 1. En event som ble arrangert for å komme ett steg nærmere vårt mål om å gjenskape festival på Øyesletta i Kvinesdal i rockens navn. Det var mange som tok turen til, og det endte opp med et pent overskudd for videre drift.

Det er nå dannet nytt selskap som skal ta seg av driften og det organisatoriske. Ildsjeler, nye og gamle, og bygda Kvinesdal, er nå klare for bygge opp festivalen i en forsiktig oppoverbakke. Viktige samarbeidspartnere og grunneiere er meget positive, og det er allerede noen sponsorer på plass."

Dato for avviklingen neste år er 8. - 10. juli.

"Festivalen vil ikke starte der den slapp i 2011, men håper folket vil støtte opp selv om favorittbanda kan la vente på seg i første omgang. Programmet som blir servert blir uansett en variert og tøff meny som vil bidra til at festivalstemningen vil komme tilbake, slik vi liker
den på Øyesletta. Band blir annonsert fortløpende, men vi kan si så mye at sjangeren blir den samme som alltid, nemlig rock og metal."

Det blir campmuligheter som før, det dukker snart opp ny webside, bandslipp ligger foran oss, det blir Uprising-event 12. desember på Harvest Bar i Kvinesdal ("...konsert for å bidra til økt startkapital, rekruttering av nye ildsjeler...") heng med her på Heavymetal.no, så skal jeg oppdatere dere :)

"Vi ønsker og håper at folket vil være med på denne reisen, slik at vi igjen kan skape rockehistorie i Kvinesdal."