Karmøygeddon 24

Nocturnal Depression "Spleen Black Metal"

av rune stordahl

A3266284285 16Selskap: Avantgarde Music

Release: 11.05.2015

Spleen heter milt på norsk, og dens oppgave er å rense blodet for urenheter, organismer og gamle blodceller. Det er det kanskje for Nocturnal Depression også, i overført betydning?

Dette er deres syvende fullengder siden oppstarten i 2004, så de må kunne kalles meget produktive disse franskmennene. Sjangeren er som du sikkert har skjønt av skivetittelen Black Metal og da av den melodiøse og atmosfæriske varianten. Tempoet er som oftest bakpå og gir skiva et rolig uttrykk. Melodiene er fine og behagelige, men tidvis bikker de over i det sukkersøte og forutsigbare. Selv om det fortsatt er ok å høre på, er det ikke slik jeg foretrekker Black Metal. Det kan godt være melodiøst, men det må ikke være sånn at hvis man trimmer vekk vreng og vokal så sitter man igjen med en vassen ballade som like gjerne kunne vært på VG-lista. Nå er ikke Nocturnal Depression helt der, men de er altså ikke langt unna innimellom.

Låtmaterialet er jevnt over bra, men det helt store engasjementet uteblir. De gjør egentlig ingenting feil og skiva er som sagt behagelig å høre på, men de mangler det lille ekstra. Jeg kan ikke sette fingeren helt konkret på hva det er, men litt mer brodd for å balansere det melodiske er nok en av tingene. En annen ting er at mange av riffene virker til å være bygd opp på de to intervallene sekund og liten ters. Da er det lov å forvente litt mer kreativ forvaltning og tekstur i tillegg (flere melodigitarer f.eks).

Skiva er langt unna å være dårlig, men det er neppe noe som hadde blitt kjøpt inn til samlinga og bandet kommer sannsynligvis ikke til å bli viet noe mer oppmerksomhet etter dette.

Nocturnal Depression@Faceboo k

5.5/10

Tracklist:

  1. Elégie
  2. L'isolement
  3. Acédie
  4. Méditation grisâtre
  5. Un immense désespoir
  6. Remords posthume
  7. Spleen Black Metal