Rockman Hm 2024 500x80

Nebelkrähe "Lebensweisen"

av steinar selstø

Lebensweisen NebelkrheSelskap: Mighty Music/TARGET DISTRIBUTION

Release: 18.02.13 

Nebelkrähe er en tysk kvintett som sysler med heller avantgarde saker. Og brasene klarer man så absolutt bra.

Man skylder helt klart mye til norsk black metal. Ikke minst viser dette seg i den melodiøse riffingen. Det er samtidig så veldig mye annet her at skiva ikke vil falle i god jord hos de som foretrekker sin black metal konservativ. Mit Glut auf den Lippen innledes av et neddempet parti der også fager kvinnesang dukker opp. Etter en stund tar låta en mer aggressiv vending, og den grimme vokalen trer inn og tidvis drives låta fortrinnsvis av pumpende basslinjer. Uortodoks, og litt pussig, men definitivt veldig interessant. Et annet eksempel er det plutselige funka partiet som overraskende nok innfinner seg etter rundt 3 minutter av Mut & Demut. Slike finurligheter finner man med ujevne mellomrom skiva gjennom. Og selvsagt fungerer ikke alt like bra. I Der Flaneur dukker det eksempelvis opp strykere, uten at akkurat dét løfter låta. (Det gjør derimot den flotte, melodiøse gitarsoloen.)

Produksjonen er også noe spesiell. Den er svært distinkt og klar, og detaljene kommer tydelig fram i rampelyset. Samtidig er gitarlyden spiss og tynn. Det fungerer.

Summa summarum; ei skive med svært mye spennende, og bandet skal ha all mulig honnør for viljen til eksperimentering og en sterk identitet. Vel verdt å gå nærmere etter i sømmene. 

8/10

Tracklist:

  1. Versucher 
  2. Mit Glut auf den Lippen 
  3. Mut & Demut 
  4. Der Flaneur 
  5. Lebenswaisen 
  6. Das Karussell 
  7. Macht & Ohnmacht 
  8. Ebenbürdig

Nebelkrähe@Facebook