Rockman Hm 2024 500x80

Mørk metalfestival returnerer ...

av yngve

O Sflyer2.0Flere band pluss ny scene for anledningen. Plakaten er ikke oppdatert til info.

Marduk, Djevelkult, Verminous Serpent og Havukruunu kom på plass i dag. Da ser lineup så langt slik ut:

  • Djevelkult
  • Esoteric
  • Havukruunu
  • Hetroertzen
  • Jordsjuk
  • Marduk
  • Stahlsarg
  • Ultra Silvam
  • Verminous Serpent

"Da er plakaten nesten komplett, og dermed er det en glede å kunne melde at vi også flytter hele festivalen til større lokaler. Med en headliner som Marduk ønsker vi å gjøre plass til enda flere festivaldeltakere, og det perfekte stedet for dette er Parkteatret! Det er nå tomt for earlybird-pass, men det er ingen grunn til å vente med å kjøpe pass'"

Se link litt nede her for billetter.

***

Nyhet fra 29.05.23:

Bandslipp til festivalen i dag.

Espen Rock Nørvåg Slapgård tipser, og sammen med Anlov P. Mathiesen og Helene Landmark, drar de på med engelske Esoteric og Hetroertzen (Chile/Sverige).

"Den mektige funeral doom-kolossen som er Esoteric  har sitt opphav i byen som mer enn noen annen regnes som metallens vugge, nemlig Birmingham, der bl.a. Black Sabbath, Judas Priest, Napalm Death og Godflesh har rystet grunnvollene. Esoteric er likevel kanskje det seigeste og tyngste bandet denne byen har fostret, og deres episke, atmosfæriske og smått psykedeliske doom er noe av det mest kompromissløse innen sjangeren, med låter som gjerne varer mellom 10-20 minutter uten et overflødig sekund! Dette blir bandets første konsert i Norge siden 2015 (og første i Oslo siden 2008), og det er bare å se fram til en uforglemmelig opplevelse!"

"Svartmetall-beistet Hetroertzen ble dannet i Chile tilbake i 1997, under navnet Hhahda, og i 2009 flyttet bandet til Sverige. Underveis har de vokst fra å være et enmannsprosjekt til et fullt band, og sluppet sju album, samt en split-EP med Dødsengel, med sin egen unike okkulte, luciferianistiske og kaotiske Black Metal. De har også turnert ekstensivt, blant annet sammen med norske Troll og Dødheimsgard. Når de nå kommer tilbake til Norge for første gang siden 2016, får vi endelig muligheten til å se bandet fremføre låter fra fjorårets stemningsfulle og ritualistiske album Phosphorous, vol. 1."

Med dette er halvparten av bandene til festivalen sluppet.

Du sjekker billetter HER .

***

Nyhet fra 05.04.23:

Orgivm Satanicvm går av stabelen på Blå i Oslo i januar neste år. Espen Slapgård deler infoen om festivalen.

Orgivm Satanicvm - The Return

"Etter tre år med pest og tomhet, returnerer Orgivm Satanicvm endelig i 2024, og lar oss dermed starte året som seg hør og bør, med mørke, uhygge og generelt grim stemning! I to dager til ende blir det dyster og ond metal fra inn- og utland, med et nokså bredt musikalsk spenn som hele veien holder seg innenfor det den akkurat passe utrivelige delen av spekteret!"

De tre første banda som er bekreftet er:

Ultra Silvam: "Disse svenskene leverer det ypperste innen bloddryppende djevelsk og aggressiv Black Metal, som kombinerer råskap og brutalitet med en ond atmosfære som allerede har vunnet bandet mange fans. Deres andre album The Sanctity of Death står som ett av fjorårets store høydepunkt, og live er de et angrep på alle sanser!"

Jordsjuk: "Denne norske gjengen er så splitter ny at de bare så vidt har rukket å gjøre seg synlige på nettet, men medlemmene er alt annet enn noviser. Bandet består av veteranene Renton, Mannevond og Sagstad, som har bakgrunn fra band som Urgehal, Sarkom, Nattverd, Pantheon I, Koldbrann og Djevel, og som Jordsjuk leverer de deilig primitiv og krass styggedom med beina i både død og fordervelse!"

Stahlsarg: "Britiske Stahlsarg har lenge boblet i undergrunnen som et band å se opp for, og på årets EP Suicide of God har de for alvor tatt steget opp i den britiske Black Metal-eliten. Bandet kombinerer det melankolsk atmosfæriske med illsint riffing og bistre blastbeats, så fans av både Gorgoroth, Winterfylleth, Mayhem og mer til vil få et olmt smil om munnen!"

Du kan sikre deg Early Bird-pass HER , til den nette sum av 999,- pluss avgifter.