Karmøygeddon 24

Moonscape "Entity"

av steinar selstø

Moonscape 17Selskap: Private

Release: 02.10.17

Her har vi med et annerledes og imponerende ambisiøst prosjekt å gjøre. Hjernen bak det hele er Håvard Lunde, og han har gjort det aller meste selv på denne debutskiva, som vil være av interesse for de med sans for konsepter og melodiøs og variert metal. 

Inspirasjonskildene er band som Opeth og Edge Of Sanity, death metal og prog. Liker man disse bandene, bør sjansen være god for at Entity faller i smak. Særlig ekstrem er skiva aldri, men tyngden og trøkket fra den riffbaserte death metalen sørger for en motsats til de rolige, de progga og de melodiøse partiene som befinner seg i den andre enden av skalaen. Klassiske death metal-growls er også brukt hyppig. Igjen, som en kontrast til renvokalen.

Moonscape@Facebook

Skiva er selvsagt best som en helhet. Den er tenkt slik, og dynamikken som skapes av låtrekkefølgen er vesentlig. Jeg sliter således med å peke ut høydepunkter, for det er flust av dem her. Man tas med på en reise som tidvis er vakker, tidvis kontrollert sint, og begge deler funker. De melodiøse gitarsoloene er muligens elementet jeg setter aller mest pris på, men jeg kjeder meg faktisk aldri i selskap med Entity. Ikke en eneste gang. 

Visst er det likevel rom for forbedring. Overgangene sitter ikke alltid som hånd i hanske. Jeg er også av den oppfatning at produksjonen er litt vel polert, men noe sier meg at dette er noe mange potensielle fans vil være uenig i. Heldigvis er tyngden vel ivaretatt slik at skiva ikke låter puslete. Dersom prosjektet får leve videre og justeres en anelse, kan det virkelig bli en innertier neste gang.

(Støtt opp og kjøp en kopi om du bruker fysisk format, ikke nøy deg med Bandcampen under :) - Yj).

8/10

Tracklist:

  1. Disconsolation (The Hidden Threat) 
  2. A Farewell to Reality 
  3. Into the Ethereal Shadows 
  4. Abandonment 
  5. Under Absent Clouds 
  6. A Stolen Prayer 
  7. A Crack in the Clouds 
  8. The Bargaining 
  9. Entity