H Madd

Monstereo "In The ..."

av yngve

Monstereo 21Full tittel: "In The Hollow Of The Wave"

Selskap: Karisma Records

Release: 17.09.21

Lett rock med en tydelig 70-tallsflørt.

Monstereo@www

Det var coverkunstner Robert som tipset om bandet, og siden Karisma pleier å by på skiver, var det kledelig å finne denne i en konvolutt når jeg begynte å rote rundt i musikkassen her. 

Dette er i grenselandet for hva jeg dekker her, men det har en rockesnert, et par låter har noe som kan minne om Queens Of The Stoneage over seg, og det er i og for seg nok til at det passerer. Wings I – Everlasting Darkness er et ok eksempel på QOTSA-hintet.

Det er et snilt men bra lydbilde, som bygger opp et litt detektime anno 70-tall, og selv om det ikke nevnes i skrivet som ikke fulgte med, jeg har tyvlest på nett, synes jeg noe kan være litt prog light. De leker med benevnelser som psych og spacerock, og det er vel i og for seg korrekt, men det er også en del poprock, og altså, en liten klype prog light. Men stort sett er det Big Bang i en litt snillere versjon kanskje? Eller noe som mulig Motorpsycho kunne sluppet på en dag de hadde solen høyt på himmelen og softisen i hånda?

Det røffere fant jeg på Witness, Witness III og på åpningssporet. Noe var svært snilt, og tar vi en låt som Golden, slo det meg at om Spandu Ballett hadde snurpet seg sammen med en 70-talls detektime, hadde det vært i dette nabolaget. 

Blandet opplevelse, men i sin sjanger er det bra. Men snittet her er kanskje litt feil her altså, å inkludere det på Heavymetal.no. Dog, noe forsvarer plassen, og skiva hørt under ett er ikke dum, men jeg trekker litt for det som var for snilt. 

6/10

Tracklist:

  1. Third Eye Seeing
  2. A Sudden Rush
  3. Wings I – Everlasting Darkness
  4. Jigsaw
  5. Witness
  6. Wings II – Beyond Horizons
  7. Wings III – Icarus 
  8. Golden