Ministry "Moral Hygiene"

av yngve

Ministry 21Selskap: Nuclear Blast

Release:01.10.21

Nå ha disse låtene spunnet en del hos meg, funker Ministry fortsatt?

Er det like mye bitt i de som før, har de en relevans nå i dag? Man skal jo tenke på at de har holdt det gående i mange år, med motstand mot politiske retninger i flere perioder, og alt tuftet på mengder narkotika som nok hadde tatt livet av en landsby.

Ministry@Bandcamp

Jeg er både fan og ikke. Jeg likte de godt når de slapp Psalm 69, som de fleste med litt oppegående musikksmak gjorde den gang, men etter hvert ble det ikke voldsomt mye tid til overs for min del. Jeg har hørt mye av det som har kommet, men ikke hatt mulighet til å dykke ned i så mange av de. Sist gang jeg virkelig gjorde det var i 2006 og Rio Grande-skiva.

Skuffelser og overraskelser har gått hånd i hånd, og denne nye må jeg si hører til sistnevnte kategori. Det er et ok album dette, og selv om det kom ut i fjor høst, tidlig i oktober, har den tålt reisen. For meg handler det om å høre, la ligge, jobbe for mye, glemme, gjøre masse andre ting, og så lytte igjen. De fleste sporene her funker bra. Noe er litt annerledes enn det jeg forbinder med Ministry, som Sabotage Sex (en god låt, med en flott leveranse av selveste Jello Biafra), men du får mye av det som forventes. Nok til at Ministryfans bør sjekke ut om ikke annet. Det er nok industriell metal, rock, nok megafonvokal, nok sinne, politikk, og alt passer like godt inn i 2021 som på 90-tallet. Det er imponerende. 

Jeg har lest at det har tatt tre år å spille inn denne, fra start til release, det betyr at de begynte relativt umiddelbart etter forrige skiva. Pandemien hart altså vært en boble for Al og gøtta til å fullføre og pusse på dette slippet.

Og siden de sparker mot falske nyheter, diktatorer og mye urettferdighet, er jeg delvis i mål i å synes godt om Ministry. Men det er fryktelig mye som krasjer også ;). Jeg liker ikke den provoserende overleveringen, eller alt fokuset på anarki og dop som har vært og kanskje fortsatt er, men noen ganger må man faktisk bruke virkemidler som er sterke nok om man skal komme gjennom med budskapet.

For Megadethfans, Ellefson er bassist på et par av låtene her.

7/10

Tracklist:

  1. Alert Level
  2. Good Trouble
  3. Sabotage Is Sex
  4. Disinformation
  5. Search and Destroy
  6. Believe Me
  7. Broken System
  8. We Shall Resist
  9. Death Toll
  10. TV Song #6" (Right Around the Corner-miks)