Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Metalfotografinne med utstilling (Oslo)

av yngve

Lise Mette Eidet Immortal NettsideLise Mette Eidet stiller ut bilder, det bør du få med deg!

Lise Mette var med på å gjøre Heavymetal.no til et bedre sted for en del år siden, når hun knipset og lot meg bruke bildene hennes. Nå har un kommet dit at hun har fått sydd sammen en egen utstilling, her er en liten del av infoen jeg fikk:

***

Lise Mette Eidet – Konserthufsa

"I åtte år har Lise Mette Eidet tatt dekning i fotograven på store og små metalkonserter i inn- og utland. Nå vises et utvalg av bildene på Fotografiens Hus.

Fra 26. oktober får du en unik mulighet til et innblikk i metalens verden. Der råder energi og melankoli, aggresjon og opprør såvel som lidenskap, viljekraft og artisteri. Metalkonserter er underholdning ulik noen annen og tilhengere av sjangeren er viden kjent for å være trofaste og engasjerte – på grensen til galskap vil nok enkelte utenforstående si.

I Konserthufsas tilfelle har musikken gitt grobunn for videre kreativ utfoldelse.

De få gangene jeg er på konsert uten kameraet mitt føler jeg alltid at jeg mangler en viktig del av konsertopplevelsen og jeg ser hele tiden motiver jeg gjerne skulle foreviget. Jeg er på konstant jakt etter å fange øyeblikket med den unike stemningen som i ettertid tar meg rett tilbake til følelsen jeg hadde da jeg var til stede på konserten.

I løpet av sine år som konsertfotograf har Lise Mette dekket en lang rekke sjangre, men foretrekker ekstrem-metal om hun får velge. Følgelig har hun vært fast fotograf under Oslos egen Inferno Metal Festival siden 2010.

Dette er et utvalg av mine personlige favorittbilder som best gjengir opplevelsen jeg hadde på konsertene."

***

Det er Christine Tolpinrud@Norges Fotografforbund/Fotografiens Hus som tipser om dette, tusen takk ;).  Bildene under er naturligvis knipset av Lise Mette; øverst er Immortal, under ser du Meshuggah og Aeternus.

Lise Mette Eidet Meshuggah Nettside

Lise Mette Eidet Aeternus