Karmøygeddon 23 B

Matterhorn, endring i lineup

av yngve

Matterhorn har nå samlet sammen en linuep, og hatt sin første øving. Du leser mer om bandet litt nedover i eldre saker.

Lineup anno september 2018:

Tommy Sebastian Halseth vokal
Rune Eriksen gitar
Edvin Matthieson bass
Andreas Stunes trommer

Matterhorn Sept 18 (2)Matterhorn Sept 18 (4)

Matterhorn Sept 18 (1)Matterhorn Sept 18 (3)

***

Nyhet fra 28.03.18:

Det har skjedd en endring i medlemsmassen hos bandet.

Skiva er ventet tidlig neste år, som jeg meldte i eldre nyhet under her er det bergensbaserte Apollon som skal slippe denne.

Det er i de tykke strengers land det har skjedd en endring.  Tommy : " Thomas (Red Harvest) måtte melde avbud, dette på grunn av jobb og andre forpliktelser, dette tar alt av tiden hans. Men han digger låtene og ville egentlig gjøre det, men tiden strakk ikke til :(."

Men ny bassist er allerede ombord, det er "..Edvin Matthieson, som har spilt i band som TalRusha og Battery. Han er e n meget habil bassist, som vil passe Matterhorn perfekt!! :)".

Bilder under er knipset av Tommy selv, og er tatt i studioet der alt skjer; Autumnsongs Recording Studio.

Matterhorn 18 (4)Matterhorn 18 (1)

Matterhorn 18 (3)Matterhorn 18 (2)

***

Nyhet fra 13.02.18:

Bergensbaserte Apollon Records har sikret seg trønderens signatur.

Heavymetal.no holder dere oppdaterte, i mellomtiden kan du jo kose deg med rolige og vakre toner fra Tommy og Matterhorn en kjølig vinterkveld?

***

Nyhet fra 09.01.18:

Nå er bandet på plass, musikerne Tommy ønsket seg for å spille inn skive.

  • Tommy Sebastian Halseth (Manes/Griffin/Godsend m.m.) vokal
  • Jan Ole Sundli (Rex K) gitar
  • William Ernstsen (Stargazer) gitar
  • Thomas Brandt (Red Harvest) bass
  • Anders Kobro (In The Woods...) trommer
  • Rhys Marsh (Kaukasus) Mellotron, Moog, hammondorgel

Hvorvidt konserter blir kjørt igang vet jeg ikke, men denne gjengen skal altså i studio og spille inn Matterhornlåter for en utgivelse i løpet av 2018.

Matterhorn 18

***

Nyhet fra 08.01.18_

Tommy har lagt ut en ny sang, rolig og vakkert.

Teksten på Aorta Pt. 2 er det Tommy og Torstein (Parelius, kjent fra Manes- Yj) som står for, vokal og musikk er Tommy, gitarer er Rhys Marsh og Manes' Tor Helge Skei har produsert, og stiller med loops og samler.

***

Nyhet fra 28.11.17:

Tommy og Matterhorn er online med ny sang, kos deg :)

***

Nyhet fra 13.06.17:

Du kan nå sjekke ut låten til Tommy på Spotify og Tidal.

***

14502761 520920081442049 5272222505460133233 N

Nyhet fra 23.04.17:

Bandet ligger i et rolig landskap. Tommy, som står bak dette, er kjent fra litt røffere band som Griffin og Manes, og har etterlatt seg et godt spor i Trondheims og Norges musikkhistorie. Tommy var påtenkt som frontfigur i In The Woods... i forkant av bandets retur til metalscenen for en tid tilbake, men det ble som kjent ikke slik. Tommy hadde allerede lagt grunnlaget for det som nå er Matterhorn, og nå presenterer han låten 'Aorta', som du kan sjekke ut under her.

Matterhorn@Facebook

Jeg valgte å ta en kjapp prat med fyren, og mer blodferskt intervju får du ikke, dette er publisert sekunder etter at vi var ferdig med praten :).

Tommy var jo som nevnt innom et par band, og nå er det altså alene om avgjørelser og løsninger.  Hvordan var det å ta stå for alt selv? Uten andre medlemmer til å krangle med, eller støtte seg på? "Jeg føler det er befriende å stå alene, men også altoppslukende, ingen å sparre med kan bli tungt i lengden" forteller han, men legger til at han jo hadde litt hjelp. "Jeg hadde jo Gunnhild Hasund og Rhys Marsh som støttespillere :)." I tillegg har han brukt sine omgivelser. "Jeg har benyttet meg av mine musikervenner underveis, for konstruktiv kritikk av demomaterialet."

Matterhorn er et kjent fjell i Alpene, Sveits, hvorfor valgte han så dette fjellet som bandnavn? Har han noen personlige koblinger? Opplevelser? Hva ligger bak valget av navn? Svaret jeg fikk var veldig bra: " Matterhorn er jo navnet på fjellet for den vanlige mannen i gata, for meg er det mye mer. Det symboliserer et monument, det uoppnåelige, (litt Engelsk) A cragged rock tooth ranging into the heavens. Standing alone on the horizon."

Og hva planlegger du med Matterhorn? En låt foreligger, har du planer om skive, konserter, live, promotering, eller er dette noe du gjør mest for egen mental pleie? " Planen nå er å lansere Aorta, min første singel på Bandcamp, Tidal, Spotify, You Tube, SoundCloud...osv, dette for å promotere låten min, få litt feedback på det jeg har skapt. Fortsettelsen er å fokusere på resten av låtmaterialet jeg sitter på, planen er utgivelse på vinyl, med et helt album. Har veldig lyst til å prøve dette live, men alt til sin tid :). Å ja, dette er mental pleie, det er deilig å være kreativ igjen :)."

Og helt på tampen, inspirasjoner, jeg ville dra litt i dette.  "Inspirasjon er så meget" sier Tommy, og påpeker at det i tillegg til band og musikk også dreier seg om "...hendelser i livet. Når jeg begynte å skrive disse låten kom de uten anstrengelse, jeg hadde ikke noen bånd på meg, heller ikke noen bås å sette de i....friheten til å gjøre det jeg ville var drivkraften, og den kreative prosessen frem til målet har lært meg mye om meg selv og andre rundt meg :)."