Karmøygeddon 24

Masheena "West ..."

av yngve

Masheena 23Full tittel: "West Coast Hardrock"

Selskap: Electric Talon Records

Release: 25.08.23

Norges stonergrungekonger?

Masheena@Linktree

De er i noe av den samme skuffen som Audrey Horne ligger, men Masheena er mer egenartet og har et mørkere sound og en tyngre og mer statisk angrepsvinkel på tempo. Linken til Audrey er naturlig da de holder til i Bergen hele gjengen, og fordi de har en historie sammen. Sjekk for eksempel Five Seconds Of Fame, som er veldig tett opp mot AH. Og denne låten har en feeet solo som avslutning! Alt i alt er nok dette favorittlåten min.

Men det er som sagt en del mørkere sak her, og selv om man hører en god del referanser i musikken, er de ikke så tydelige. At vokalist Luis-Alberto har en sterk essens av Chris Cornell i stemmen er nok bare tilfeldig, men jeg liker faktisk Masheena mye bedre enn hva jeg gjør med Soundgarden etter Badmotorfinger.

Sun Remains er skiva rolige innslag, med en fyldig og bra akustisk gitar som pleier hjerterota. Her drar de sterk Soundgardenvibb igjen. Så ja, Masheena kan anbefales om du likte det Seattlebandet ga ut på eksempelvis Superunknown.

Det er dog en litt rocka, litt rølpete edge på noe, og Masheena framstår ofte som et band med litt skitt under neglene. Og det liker jeg. Siden bandet legger seg her stilmessig, er det jo enkelte faktorer som MÅ være der. De oppholder seg i en stil der det er rammer, der det er forventede elementer. Effekten på gitaren, denne dirty, litt støyete raspen, den er nesten avgjørende for et slikt orkester. Og slik rytmeseksjonen bare koser seg og legger et flytende og tungt underlag; enkelt, sving, stilsikkert og med en korrekt organisk følelse. Det er deilig å høre et innspilling der ikke alt er så rent og digitalt, men levende og varmt. 

Jeg kunne tenkt meg noe mer variasjon i tempo, slike band kan lett komme unna med mer uptempolåter uten at det skader imaget :).

Etter flere runder med skiva falt den aldri av, det fungerte overraskende bra og forfriskende å la den gå to-tre ganger på rappen. Låtene begynte å vokse på meg, jeg kjente igjen detaljer og biter av låtene. Om ikke bandet og skiva velter noe med innovasjon, er de et flott alternativ om du savner 90-tallets grunge og/eller har sansen for 70-tallsinspirert hardrock. Ikke veldig ofte, men i enkelte små drypp, hørte jeg noe Zeppelin, som er naturlig da de fleste banda Masheena liker sikkert er inspirert av gudfedrene av god hardrock. At de i Masheena liker Zeppelin tar jeg for gitt.

En låt som ikke helt falt rett her var Look Like A Man, stort sett fordi jeg ikke var så fan av refrenget. Der burde de løst det annerledes kanskje, ellers er det mye flott i sangen. 

Feelgood 70-ish hardrock med grunge og stoner i skjønn forening fra Bergensbandet her altså.

7/10

Tracklist:

  1. 1979
  2. Under The Same Sun
  3. Looks Like A Man
  4. Brings Me Down
  5. Five Seconds Of Fame
  6. Sun Remains
  7. Remember The Rain
  8. Where Are You Now