Jernverket 2021 Hm 500x80

Mars Red Sky "The Task Eternal"

av yngve

Mars Red Sky 19Selskap: Listenable

Release: 27.09.19

Den franske trioen kjører på med 70-talls tung psychstoner.

Mars Red Sky@Facebook

Strengt tatt er de tikke mye dårlig jeg har hørt i denne sjangeren, retrodoom, -stoner etc. Og franskmennene har det de må ha på plass; tung og litt raspete tidsriktig gitarlyd, tung bass, feite trommer...du skjønner bildet. Vokalen er kanskje det som skiller de litt ut, en sart og melodiøs variant gjør det hele litt mer spennende å lytte til. Stemmen kom litt på plass her når Collector tikket i gang, og bare hør hvor vakkert og fett det er, denne blandingen mellom den hypnotiserende tyngden og Julien på vokal.

Også en veldig kul langdryg stemning preger mye, der de bare legger seg bakpå og jammer og leker seg. Som på Recast, hvor det veksler mellom dette og denne flotte stemmebruken. 

Dette er et album for sofakroken, eller bare for å lade opp/ut, ligge og nyte det hele. Hodetelefoner eller ikke, Mars Red Sky tror jeg vil falle i smak til mange om de får mulighet til å kravle seg inn i systemet.

Lydbildet er svært kløktig skrudd, synes jeg, for det ivaretar stonerdoom-vibben de vil ham, og sikrer at vokalen snirkler seg så bra der inne.

Rett og slett et knallbra album, som ikke tok voldsomt lang tid å bli glad i, men som fortsatt vokser og som jeg fortsatt vurderer å bestille opp fullversjon av.

8/10

Tracklist:

  1. The Proving Grounds
  2. Collector
  3. Recast
  4. Reacts
  5. Crazy Hearth
  6. Hollow King
  7. Soldier On
  8. A Far Cry