Merch Hmno 500x80 Punkter

Lux Purus "Chaos Creates"

av yngve

Lux Purus Chaos CreatesSelskap: Private 

Release: 12.05.15

Kroatisk power-/symfometal med sopranvokal.

Bandet har litt å gå på, det er et par små detaljer som bør justeres til neste gang; noen ganger synes jeg flyten av vokalen vs musikken kan bli litt skeiv, litt off, og det at de kanskje bør finne roen i hvor de vil oppholde seg. 

De er et metalband som bruker pomøse virkemidler, en del synth/synthtepper, og dramatisk vokal. Vokalen fungerer den, i de fleste tilfellene, men når musikken sprer seg litt bredt og trekker inn en del extreme vrier, låter det litt ubesluttsomt. Hos noen band kan det fungere, men her er det kanskje et band som står ved et veiskile? Jeg likte godt noe av det de prøver på, men fikk det at de hele tiden måtte spekke låtene med ting litt opp i halsen. Litt av den kvinnelige stemmebruken var tidvis litt på tynn is, men det haltet seg på plass og reddet seg i land.

Lux Purus@Facebook

Utgivelsen har såpass mye sprekt ved seg, og de gjør et egentlig ganske bra i sin sjanger, derfor er det ikke noe poeng å vektlegge de elementene som halter litt for mye. Dette er, som jeg fant ut på nett, første utgivelse, da tilskriver vi dette bandet og ser fram mot nytt materiale. Og litt tøyling av det dramatiske. 

6/10 (svak)

Tracklist:

  1. At the Edge of the World
  2. Raised by the Wolves
  3. The Seven Seals
  4. Prophecy of the Seventh Generation
  5. Carpe Diem