Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Liv Kristine "Vervain"

av yngve

Vervain 28175557 FrntlSelskap: Napalm Records

Release: 05.11.14

Sangfuglen er ute med nytt soloalbum, og selv om det ikke er metal, har hun valgt seg et hardere uttrykk enn det hun ofte velger seg. 

Det er ikke så pompøst som Leaves Eyes, det ligger nok tettere opp til noe av det hun gjorde med Theatre Of Tragedy, men samtidig er det noe eget ved dette. Hun har en spe men bra vokal, og på denne skiva falt det litt bedre på plass for meg. Jeg liker godt vokalen til Liv Kristine, men har nok hatt en oppfatning av at det noen ganger blir litt for snilt, litt for søtt. Denne gangen har hun altså slengt et par sandsekker langs studioveggene og tatt på seg de tunge, svarte bootsene. Men metal er det ikke, selv om det foreligger flere elementer her som lett tagges som det.

Det er en gotisk, industriell undertone i mye av innholdet på Vervain, men det kommer vel ikke som noe sjokk. I tillegg er det en del tristesse synes jeg, og noe av gitarlyden, og til og med noen av riffene, kan minne om det eldre Third And The Mortal. Det er ALDRI feil!!

Jeg likte drivet hun har å Hunters, jeg likte duetten hun hadde med Doro, jeg likte de par første veldig bra, jeg var ikke helt venn med Creepers (Minecraft?), men generelt var skiva vel verdt å låne øre til. Enkelte av låtene var såpass bra at jeg ristes til å trykke play nok en gang, men det er dessverre en evig flom av utgivelser som står bak og pusher. 

Liker eller har du likt noe av det Liv Kristine har gjort, er nok dette en trygt kjøp. Om du ikke følger med så godt, og kanskje er litt skeptisk, kan faktisk Vervain være et ok album å sjekke ut, du kan bli overrasket. Forvent en skive som er sart, litt hard og med denne elektroniske vibben.

Liv Kristine@Facebook

7,5/10

Tracklist:

  1. My Wilderness
  2. Love Decay (feat. Michelle Darkness)
  3. Vervain
  4. Stronghold of Angels (feat. Doro Pesch)
  5. Hunters
  6. Lotus
  7. Elucidation 
  8. Two And A Heart
  9. Creeper
  10. Oblivious