Lanfear "The Code Inherited"

av yngve

Lanfear The Code Inherited 350x350Selskap: Pure Legend Records

Release: 01.07.16

Progressiv power metal fra Tyskland, det kan gå alle veier. 

Jeg kjenner litt til bandet fra før, og det skulle vel bare mangle da de har fartstid og utgivelser fra helt tilbake til 1996. De har dog ikke sluppet altfor mange skiver, dette er så langt jeg kan se deres åttende.

Selskapet bruker våre egne Communic som referanse, uten at jeg heeeelt skjønner hva de mener. Om sangen The Delusionist: "This is one an international level and Nevermore or Communic would have loved to present material like that in their harmonic days."

Mulig du ser det jeg ikke ser. 

Lanfear@Facebook

Uansett er det et band som leverer som lovet. Det er progressivt, det er power og det er metal, det er snilt og det er polert. En del solide vokallinjer og refrenger er pluss i margen.

Musikalsk imponerer de en hel del, og de ligger litt opp mot det Circus Maximus fikser, selv om jeg holder en knapp på nordmennene. Men tyskerne har absolutt noe å tilby, selv om det ikke helt fant veien inn til musikksenteret mitt. Ikke over tid ihvertfall. 

Liker du progressiv metal, som har en snill edge, er Lanfear enten et kjent navn eller noe du gjerne kan sjekke ut. Er du her vil jeg tro det ikke er feil å anta at dette er ett poeng til opp på skalaen.

6,5/10

Tracklist:

  1. The Delusionist
  2. The Opaque Hourglass
  3. Evidence Based Ignorance
  4. The Code Inherited
  5. Self-Assembled
  6. Converging Saints
  7. Remain Undone
  8. Summer Of ’89