Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Labbetur mot mobbing!

av yngve

Arild Metalhead Against Bullying Foto Sandnesposten 21 (3)

Alle bilder: ©Sandnesposten

Sjekk artikkel i Festivalguiden om saken HER .

Svein Arild er en utrolig fyr, og det sier jeg uten å kjenne ham i det hele tatt. Det vanket mobbing og senvirkninger for ham, og nå vil han labbe, og en ganske drøy tur også, for å sette fokus på den driten som ødelegger for så mange, som så mange utfører mot andre, som de ikke har noen rett til. Nå er det duket for å gå fra Sandnes til Kristiansand, 350 kilometer!!!! Fra 9. til 22. oktober skal Svein Arild gå distansen mellom disse to byene. 

Svein Arild, som ble født i 1979, eller som jeg kaller det, Kiss- Dynasty, forteller at han helt fra barneskolen til utgangen av ungdomsskolen ble "...utsatt for mobbing med fysisk og psykisk vold. Min mobbehistorie begynner tidlig på barneskolen, der en av mine lærere fortalte klassen at når tyskerne skulle rope etter Svein, ropte de Schwein og fortalte at Schwein betyr svin på norsk. Når dette kom frem, ble navnet mitt endret fra Svein Arild til Svin. Og ettersom navnet ble til svin, ble også behandlingen deretter; man skulle behandles som et svin. Behandlingen var å bli kalt svin, og fysisk vold. Situasjoner som å bli dratt over isete snø og grus på skoleplassen, der klær revner og man blir blodig, mens man blir kalt for svin og skadedyr, skolesekken ble ødelagt, melk ble helt i skinnsekken, maten fikk man ikke spise fordi den var for fersk for et svin

Denne behandlingen fortsatte ut barneskolen, bursdager og sammenkomster var man ikke velkommen til. Utfrysningen ble verre og verre opp gjennom årene, og det var en gutt som kommer fra et hjem der fysisk og psykisk mishandling var normalt.

Hjemmesituasjonen gjorde at jeg kunne få skylden for ødelagte klær, og julingen hjemme var et faktum. Etter barneskolen gledet jeg meg til å komme meg på ungdomsskolen og håpte alt ble bedre. Dessverre var faktumet stikk motsatt. Behandlingen ble verre. Den gikk over til verre fysisk mishandling, alt fra å bli båret inn på dassen og kastet i pisserenna, til å bli kastet i pisserenna og bli pisset på, eller bli løftet opp med spredde ben og bli løpt inn i en stolpe. Man kunne fortsatt finne maten sin i søpla, eller drikke som var tømt ut.

Denne delen av mitt liv er grunnlaget for at jeg nå ønsker å sette fokus på hva mobbing gjør med en i voksen alder, senvirkningene av mobbing. 

I dag kjenner jeg på senvirkningene av mobbing i kombinasjon med en tøff hverdag hjemme. Jeg sliter med tung depresjon, angst og PTSD, der nattesøvn varierer ettersom hvilke minner som kommer frem. Min tillit til folk er fraværende der man overanalyserer hver person man slipper inn, hva de vil, hva de sier og om dette er noe ekte. Jeg tør ikke slippe folk innpå, jeg vil ikke la folk se min svakhet. Lar jeg noen komme innpå, jobber jeg hardt for å ikke miste de igjen. Jeg har inntil flere ganger opplevd at jeg blir kalt slitsom, intens, masete og et helvete å ha med å gjøre, fordi jeg har tillitsproblemer, analyserer alt osv. Tidligere, når jeg har snakket åpent rundt dette, har jeg fått spørsmål som: fikk du vondt i en eller annen følelse som ikke er kåt eller sulten? Skjerp deg og ta det som en mann! På grunn av dette har jeg ikke klart å holde ordentlig fast på forhold, jobber eller vennskap.

Arild Metalhead Against Bullying Foto Sandnesposten 21 (2)

Jeg ønsker å ha denne turen til å handle om senskader av mobbing, en hyllest til de som overlevde og en hyllest til de som gikk tapt.

Metalheads Against Bullying jobber for det jeg tror på og det jeg har av verdier selv, og har dermed sagt at all inntekt og all innsamling skal gå direkte til de."

FOR en story! Svein Arild, du er pinadø en av de tøffeste jeg har hørt om, ever! Det er så tragisk at noen tok på seg den oppgaven å ødelegge for deg, være det i skolesetting eller hjemme, men vit at i metalmiljøet, og absolutt innen Heavymetal.no's sfære, er du hjertelig velkommen. Heavymetal.no hater mobbing, og har alltid støtte opp om Metalheads Against Bullying.

Arild Metalhead Against Bullying Foto Sandnesposten 21 (1)