210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Kvinesdal, here I come!

av yngve

16864516 10155163461479866 8302631806511692437 NVi trekker denne opp, det er jo festival neste helg, og jeg håper å se mange kjente der :) 

Originalt publisert 12.06.17:

Det er stas at gjengen i Kvinesdal dro igang Norway Rock igjen, det var noen herlige år der når festivalen hadde sine tidlige år. Ting skjedde, det vokste, det gikk utfor, det ble bestemt at arrangementet ikke hadde livets rett. Men som kjent er metal og hardrock noe som renner i årene på de av oss som er ekte rockere, så det tok naturligvis ikke lange tiden før buketten der nede i sør dro igang på nytt. I fjor var første utgave av Norway Rock 2.0, nå i starten av juli er det atter en gang liv mellom fjellene på Øyesletta, med elven Kvina klukkende bak hovedscenen. Er du klar? 

Pressesjefinne Ann er alltid på stell og stiller opp for Heavymetal.no, og hun forteller at det kribler. 

Hei og halla, så kult at Norway Rock tar turen innom Heavymetal.no, har dere det bra? 

"Hei på deg! Vi kjenner det begynner å krible litt i magen ja,  nå den siste tiden før festivalstart, så det er spennende tider de neste ukene før det braker løs."

Og nå i år er det andre året etter comebacket, og jeg husker sist hvor skeptiske noen var, og hvor fine tilbakemeldinger dere fikk fra flere jeg traff som hadde vært der. Hvordan var dere selv fornøyd med gjennomføringen? Var det noe som ikke fungerte, som dere har justert, fikset på, og som kommer til å funke bedre nå?

"Vi var strålende fornøyd med fjorårets festival, og alle flotte tilbakemeldingene vi fikk. Det er klart at alt kan forbedres og justeres, så det er blitt laget en plan slik at det skal bli enda mer strømlinjeformet for i år. Hovedprinsippet blir som før, med alle fasiliteter på samme område og den beste festivalstemningen."

Og hva er den største forskjellen på å arbeide med festivalen nå, i en mindre skala? Er det kanskje det samme om det er 2000 eller 10 000?

 "Utgangspunktet er det samme om det er 2000 eller 10000 deltakere, men det må justeres i forhold til at alle skal ha en trygg og god opplevelse. Med godt vakthold, frivillig innsats og godt system i alle ledd, så kan kapasiteten økes ved behov."

Og 2017, jeg ser tilbake til bandslippet hvor denne store potten med band kom på plass – det var dagens nyhet minnes jeg, det skapte litt bølger. Gjenspeiles det i billettsalg, etterspørsel, interesse? Er dere der at det føles godt og at dere forventer maks fest på Øyesletta neste måned?

"Ja, begge slipp vi har hatt er blitt godt mottatt, og det er merkbart i billettsalget at festivalen nærmer seg. Buss- og bobilcamp er snart utsolgt, og vi ser at de øvrig campplasser begynner å fylles opp. Vi har indikasjoner på at årets festival kan toppe fjorårets, så det er duket for en kanonfest fra start til slutt."

 Dsc9246 In Flames, Tons Of Rock 2015Bilde; In Flames@Tons Of Rock 2015, fotograf: Jørgen Freim

Dere er avhengig av vær, hvor ofte sjekker du Yr og/eller Storm i dagene før? 😊

"Vi har bestilt godt vær i år også, men ja, værmeldingene sjekkes daglig så klart. Festival blir det uansett vær 😊."

Ja takk, det husker vi jo fra 2008, hvor vi måtte skyve bort vannet som kom ned for å se Sahg på scenen ;). 

"Og banda, vi må ta en greie der. Hvilke band gleder DU deg til å se? De du allerede har sagt på møtene at du ikke skal ha oppgaver under? 

"Jeg synes det er så mye bra i år, så det er vanskelig å bemerke seg et par sånn på stående fot. Men det blir jo litt nostalgisk å oppleve Europe og Seigmen, tror det blir høy allsangfaktor i bygda. Det er også veldig spennende med Kvelertak som tar turen til oss før de drar avgårde med selveste Metallica. Tror også det blir rått med Sublime Eyes og Fight the Fight."

Og så nevner hun ikke Krokus, panneklask ;) Men Ann har en god greie der, for det er kule mindre band å få med seg også. 

Selv er jeg svært slitt mellom dagene, for i utgangspunktet vil jeg gjerne se både Europe og Krokus, og makan, de er på hver sin dag!!! Tro om dere visste det 😊 Hva lå til grunn for fordeling? Er det kun reise, fly, muligheter for artistene? Eller plotter dere litt med tanke på variasjon også?

"Det er mange hensyn å ta når program og spilleliste skal formes, men jeg er enig med deg at vi burde konferert med deg før kabalen ble laget 😉 Vi håper selvsagt at du klarer begge dagene 😊."

Dette er en campingfestival, og Kvinesdal har uansett for lite overnattingstilbud om man foretrekker hoteller. Er dette et problem føler du? Om dere skal vokse? Ikke en ide å kjøre type brakkehotell for en penge og leie ut til de av oss som ikke liker telt?

"Det har ikke vært det store problemet så langt da de fleste overnatter på campen. Det er flere muligheter for overnatting og transportmuligheter i nabokommunene som Lyngdal og Flekkefjord. Men det er en god ide du kommer med 😊. 

Ja! vegger! Har vært på teltgroove jeg, og fått fulle folk både over teltduken og i pissende fyllestilling på utsiden - hallo liksom ;). 

Hvor stor ønsker dere å bli? Jeg kan ha spurt om dette i fjor også, men det har jo gått ett års tid, og tanker og ideer har gått sine runder, og dere får mer og mer oversikt. Er det et ønske å komme dit dere var? Å være en av de store? Eller har det toget gått? At det både er for mange om beinet og at det kanskje er litt mer behagelig å holde det litt i tøyler?

"Sommeren er jo festivaltid over hele linja, og det er mange valg for festivalfolket. Alle festivaler har ulik sjanger som appellerer mot de fleste interesser. For vår del har vi nå startet med grunnsteinene, og tar ett og ett år om gangen. Øysletta har stor kapasitet og mange muligheter for å huse Norway Rock, så vi får se om hvordan det blir etter årets festival om hvor stor neste grunnstein blir."

Og i år er det beklageligvis 18-årsgrense. Var det så vanskelig å slenge opp et gjerde altså? Det funka jo så fett i sin tid. Hva er grunnen, baktanken, med dette? Litt av greia med festivaler som dette er jo at man gjerne tar med seg ungene og gir de en opplevelse.

"Ja, vi er helt enig med at det er viktig at barn er med og deler festivalopplevelse med sine foresatte, og det er ikke umulig det blir åpnet opp for dette fremover når festivalen har satt seg."

Fett, gode greier!

Jeg kommer, en eller to dager er usikkert ennå, men Heavymetal.no er og blir noe dere nok ikke slipper unna 😊 Kos deg/dere i dagene som gjenstår, og jeg krysser det jeg har for at alt går på skinner og for at været kommer på plass, at sakene funker 😊 Har du en oppfordring, eller noe du vil dele, her er et flott sted å legge igjen krutt, kjærlighet eller lignende:

"Du og alle er så hjertelig velkommen til festival i Kvinesdal, og takker deg for fine ord. Frem mot festivalen er det bare å tørke støv av festivalutstyret og tune inn til god rock og god stemning i Kvinesdal 7. til 9. juli. Campen åpner torsdag 6. juli for dem som vil være ultraklare til første bandet begynner."

Oppfordringen er sendt, du bestiller billetter HER . Ta med deg venner, uvenner, slekt, venner, naboer, totalt fremmede, og rock løs i Kvinesdal!