Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

King Witch "Body Of Light"

av yngve

King Witch 20Selskap: Listenable

Release: 24.04.20

Skottene drar i land en feit fangst her. 

Det er doom, retro, blandet med klassisk metal og en doomy snert. Eller, mange vil nok høre mer doom enn det jeg gjør. 

King Witch@Facebook

"Formed in late 2015 in a dark cavern beneath the streets of old Edinburgh, a lead-heavy brew of old school Metal and the meatiest of 70’s classic rock emerges in the form of King Witch."

Vokalen til Laura er veldig bra, hun ligger litt der at hun har en maskulin snert på stemmen. Men fortsatt i det lyse sjiktet. Det blir ikke tøffere enn det hun gjør på Order Of Chaos.

Musikken er som den er hos en del av de nyere banda som hiver seg på den 70-tallsbaserte stoner-/doombølgen, så ikke voldsomt spennende slikt sett. Men bra gjennomført. Som en blanding av Blues Pills og Avatarium.

"Bristling with dark majesty, they draw comparisons ranging from Black Sabbath and Candlemass to Mastodon and High On Fire."

De jobber både i høy- og lavoktan, og har tidvis tøffe stemninger, lange dvelende partier som absolutt gjør seg bra. 

Det er vanskelig å spå om bølgen her, eller banda i bølgen, vil holde i mange år, mensamtidig har det jammen gått noen år siden de første kom på plass også. Selv liker jeg nok bedre å tråkke stiene fra fortidens mastodonter, men av og til er det gøy å høre yngre musikere som drar på seg pelsvester, eldre instrumenter, og lever ut drømmen om å være hippie i moderne tid.

7/10

Tracklist:

  1. Body of light
  2. Of rock and stone
  3. Call the hunter
  4. Return to dust
  5. Order from chaos
  6. Solstice I – She burns
  7. Witches mark
  8. Solstice II
  9. Beyond the black gate