Karmøygeddon 23 B

Kilanerin, nytt norsk powermetalprosjekt

av yngve

Video er online:

Nyhet fra 17.08.20:

Kilanerin Singel Aug 20

Lazz er snart klar med ny singel, her er info.

'You Are Alone' dukker opp førstkommende fredag, og kan pre-saves om du klikker på annonsen som ligger her på siden. Lazz forteller at han har laget låten, og at han står for all arrangering, "...fra topp til tå", og alt av rytmegitarer og synthprogrammering.

Når det gjelder gjestene som bidrar på sangene, understreker Lazz at det er "...utrolig kult at så mange råtasser ville bli med og bidra til at låtene blir som de blir."

På 'You Are Alone' stiller disse:

 • Mats Haugen - Circus Maximus (gitar)
 • Sid Ringsby - Jorn (bass)
 • Jan Thore Grefstad - vokal
 • Nickolas Main Henriksen - Above Symmetry (keys)
 • Jon Eirik Bokn - Chrome Division (trommer)
 • Martina Jensen - Kor (kone)
 • Ryan Kavanagh Jensen - Kor (stesønn)

Miksen tok Øyvind Voldemo Larsen seg av, mastring står Henning Bortne for.

Kilanerin@Facebook

"Jeg husker første gangen jeg varmet opp for Circus Maximus, da  var jeg trommeslager i Questor. Jeg har fra dag én vært fan av dette, så ganske stas å få Mats Haugen med på en helvetes soloduell med Nickolas Main Henriksen, som virkelig vet hva han gjør på synth. Nickolas fikk jeg kontakt med gjennom en gitarelev når jeg drev en musikkskole for en stund siden. Han var bare 16 år når han ble med i Oceans of Time, og vi har god kontakt fortsatt, selv om vi har masse å gjøre på hver vår side. Han kom ned og besøkte meg i Irland, der vi fikk spilt inn 5 tracks.

Første gang jeg spilte med Sid Ringsby var på en båttur til Hvaler, vi spilte Splitter Pine til folket, og jeg husker jeg skulle korrigere basspillinga hans. Jeg trodde han spilte feil. Men som han sa: Det er jeg som spiller originalt på Splitter Pine, så jeg vet hvordan den går :D Oooops :D.

Jon Eirik Bokn har gjort masse artige sprell i tiden, alt fra tamburinmester i Trollfest, trommeslager i ZeroZonic, Chrome Division, Breed, Tottal Tømming, Dead Trooper og nå det nye prosjektet The Cult of Destiny. Jeg møtte hurragutten på Gran Canaria, på Hard'n Heavy Festival, der vi fikk god kontakt. En utrolig talentfull trommis du kan le deg i hjel av.

Kona og stesønn var ikke noe vanskelig å få med, da de elsker å få være med :). Kona gikk musikklinja i Dublin en gang i tiden, men ble ICU Nurse til slutt. Stesønnen min, som får inn sine doser med metal hver dag, har startet på vokal- og gitarkurs. Jeg tror han vil bli en god musiker."

***

Nyhet fra 15.06.20:

Kilanerin 20 Andre Singel

Ny singel fra Kilanerin er ikke langt unna. Jeg tok en prat med Lazz, som fortalte at Tony Mills (som er en av vokalistene på denne)  elsket låta, det og mer om du henger deg på. Teksten står låtens andre vokalist for, Jan Thore Grefstad, et velkjent navn innen hardrock og metal her til lands.

Men først litt om debutsingelen, som du ser omtalt i eldre nyhet under her. Lazz forteller at den "...nærmer seg 260 000 streams på Spotify og Facebook, noe som er utrolig bra med en ukjent debut. Men det går så klart ikke uten knallhard jobbing, både jeg og kona har sittet hver kveld i nesten 14 dager og pusha rundt. Har vært mest streams i USA, Tyskland, Sverige, Canada og Norge. Jeg har også fått den inn på diverse radiostasjoner rundt i verden."

24. juli dukker andre singel opp, 'Hold Me Now', du kan pre-save den HER

Lineupen består av denne buketten: 

 • The Late Tony Mills RIP (Shy/TNT) vokal
 • Jan Thore Grefstad (Saint Deamon) vokal, tekst
 • Ole Petter Hansen Chylie trommer
 • Nickolas Main Henriksen (Aspera) tangenter
 • Dag Anders Sandell bass
 • Martina Jensen kor
 • Jacob Hansen miks og mastring
 • Lasse Lazz Jensen produksjon, gitar, programmering av symfoniske elementer, kor
 • Anders Petterøe artwork

"Tony elsket denne sangen, så det er trist at han ikke fikk høre det ferdige resultatet. Han hadde også fått greie på at han var syk når han sang den, tror selve låta vekket en følelse i han da den på en måte handler om folk som mister noen. Så ta vare på hverandre mens vi er her."

Ole Petter på trommer er forresten fra Dream Police, og trommis for Beat for Beat i over 20 år. 

Dette er andre singel fra deg, hvordan ser planen ut? Alt skal samles til et album?  

"Planen min er å ha et fullt album med 10 låter og en intro mai 2021."

Og hvor første singel tok for seg pandemien, hva er innholdet i 'Hold Me Now'?

"Hold Me Now er en ganske dyp låt som handler om å ta vare på de du er glad i når de lever, man vet aldri når døden kommer."

Jeg vet at Lazz jobber mye med musikken for tiden, og jeg ville vite om han hadde dette som hovedgeskjeft, eller om det fortsatt er på hobbynivå. Han svarer at målet er å ha metal som hovedinntekt, yeah!, men at han vet at "... det skal mye til. Men om jeg fortsetter like bra som dette har startet, skal ikke dette være umulig. Jeg har veldig troen på dette, og pleier å få til ting jeg jobber for."

Og du har med deg en rekke gjester, hvordan knyttet du til deg disse? Kun bekjentskaper? Eller søkte du opp de du likte?

"Det meste er bekjentskaper og artige historier hvordan jeg kom i kontakt med dem. For eksempel Tony Mills, hvor jeg satt på en kafè der treningssenteret mitt var i 3.etg. Brått møter jeg en utrolig hyggelig fyr som tilfeldigvis var forloveren til Tony Mills, og mente på at Tony trengte noen flere syngeoppdrag." Så ble de satt i kontakt med hverandre, og vips :).

"Bolt fra Blood Red Throne møtte jeg tilfeldig på en Staysman & Lazz-konsert, der vi spilte på fullsatt Rockefeller. Det var kult å få med han, han satt meg videre i kontakt med trommisen i Megadeth, Dirk Verbeuren." Lazz forteller at han har flere historier, men de sparer vi til senere om det dukker opp en anledning :).

Du var jo aktiv innen progressiv, melodisk metal for en del år tilbake. I mellomtiden har du gjort mye annet, men nå er du altså tilbake i den hardere musikkformen. Har du savnet det?

"Om jeg har. Jeg har hatt mange år på å prøve og finne meg selv. Staysman & Lazz har jo blitt Norges største rølpeband, med over 1000 konserter fra vi startet. Alle på scenen er nærmest rockere, og vi spiller pop :). Men popmusikken har gjort at jeg i dag bygger meg et nytt og fint hus her i Irland, og har to morsomme biler og en familie jeg er veldig fornøyd med."

Lazz har dog et viktig poeng: "Men når man har skaffet seg det man trenger, er det så klart noe som mangler inni sjela; metal!"

Hvor viktig er det kommersielle for deg? Å klare det, selge, skape en suksess? Og hvordan er balansen i det å lage det du liker, og ikke være så opptatt av suksessen, og aspektet ved det å kanskje kunne leve av musikken?

"Å leve av musikken har jeg gjort siden 2007, og det har vært jævlig tøft. Det har ikke vært mange som hadde troen. Men så klart, du må stå på. Å være fornøyd med en suksess er ikke bra, du må alltid være på jakt etter neste. Men jeg er veldig fornøyd med at kona hjelper til, så jeg får spilt min metall og ikke blir mentalt syk, he-he."

Du er alene, med gjester. Ser du for deg livekonserter, bandkonseptet og å delegere litt om det skulle legge seg til rette for at det er nødvendig? Eller er du en styreleder?

"Min drøm er å få dette til et nivå der Avantasia/Ayreon ligger; å få reist rundt i verden med dette. Og å få tak i et bra bookingselskap som kan hjelpe meg opp og frem, og proffe bandmedlemmer i ryggen som får godt betalt. Men for å få til dette må jeg bygge grunnmuren riktig."

Hva er inspirasjonen for Kilanerin? Ikke nødvendigvis bare band/artister, men det som gjør at Kilanerin blir som det blir? Mange bruker jo filmer, bøker etc. som kilder.

"Inspirasjonen kommer kun fra musikk jeg syns er jævlig bra, som jeg får opp i hue mitt. Prosjektet er veldig egobasert, men om folk liker det er så klart det en kjempefordel.

Jeg har laget musikk for meg selv og andre i mange år, og nå tok jeg meg endelig tid til å jobbe med hva jeg vil ved hjelp av dyktige artister som både hjelper meg med skriving og gir inspirasjon til nye låter. Artistene jeg velger gir låtene ekstra piff, noe jeg ikke hadde fått til selv. Jeg har utrolig stor respekt for alle som hjelper meg og gir meg inspirasjon til dette."

En tredje singel er planlagt til høsten, er du en systematiker? Som har planene lagt og spikret/kvalitetssikret lang tid i forveien? Du jobber litt slik som et selskap ville ha gjort ;).

"Ha-ha, ja siden jeg driver mitt eget plateselskap har jeg lært en del med tiden. Det er mange ting folk ikke forstår med Spotify osv. Jeg jobber mest med å få Spotify til å pushe meg ut mot alle spillelistene de har. Uten en spilleliste er musikken din lite verdt. En bra utgivelse krever en masse promo en måned før og en måned etter utgivelse, å bygge opp mitt nye bandnavn med en låt i måneden vil gi meg ett år med PR i istedenfor 2 måneder man får av å gi ut et album :)."

***

Nyhet fra 16.04.20:

Lazz Jensen stiller med soloprosjekt, med fokus på pandemien vi er inne i.

De som har hengt her litt husker kanskje Lazz fra progmetalbandet Oceans Of Time? Han har også produsert vokalen til Jørn Lande og lagt alt av det symfoniske på Landes album Symphonic. Nå har han dratt i gang Kilanerin, og i likhet med referansene han nevner som inspirasjon for prosjektet, Ayreon og Avantasia, er det gjester involvert. "Målet..." forteller Lazz, "...var å inkludere et utvalg av flinke musikere, hvor du nok har hørt om de fleste."

Singel er i komminga, om noe vi kjenner så altfor godt til i disse dager - kampen mot smitte. A War Against The World kommer 1. mai, og her stiller Lazz på alle instrumenter selv, foruten vokalen, som Cameltoes Ben Rodgers tar seg av. Om denne kraftballaden leser vi at det er en "...power sing-along song most people will like even if they are into Metal or Pop."

Du kan pre-save låta på Spotify om du bruker den tjenesten. Klikk HER .

Kilanerin@Facebook

Kilanerin 20