Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Karmøygeddon 2016, allerede en suksess

av yngve

11188463 10152892972896309 4230949093648577483 NFor kort tid siden var mange av oss i Kopervik, hvor vi overvar gjenkomsten av festivalen til den lille kystbygda. Her florerte det med fete folk, kule band, habilt crew og en solid ledelse. I år var jobbemengden svært høy kontra tidligere, og spørsmål om 2015 ble et punktum var til stede, men det er såpass mye engasjement at det sjelden tar lang tid før de første bekreftelsene tikker inn. Her er et intervju med festivalgeneral Johnny samt noen av banda du får se til neste år.

Bilde: Ensiferum©

Datoene er spikret, som mange vet, torsdag 28. april går startskuddet, så durer man på til vi skriver søndag

Nå er det jammen meg ikke lang tid siden jeg stod i Karmøygeddonpublikummet og koste meg, men jammen begynner det å skje saker opp mot neste års avvikling allerede. Er det viktig tror du? Å holde jernet varmt hele året? 

"Ja, det viser seg i alle fall at publikumet ønsker det, for så mange forespørsler om neste års billetter og ønsker om band, har jeg aldri opplevd før. Det viser seg at Karmøygeddonpublikumet er glad i festivalen og ønsker å sikre seg både billetter og overnatting tidlig, og ønsker å se noen klare band."

Det er fortsatt du som sitter på årsbasis og booker, holder kontaktene og tar avgjørelsene, blir dette endret framover? Jeg vet at arbeidsmengden din er såpass at du av og til opplever (som meg) å bli litt forvirret – var avlasting en av postene på programmet når dere bestemte dere for å fortsette med festival neste år?

"Ja, jeg sitter på booking og har mye av kontakter og avgjørelser - og i år var jeg helt sprengt når festivalen foregikk. Men jeg er jo heldigvis ikke alene om dette da, og har et bra styre og masse fantastiske frivillige som gjør en kjempejobb. Etter årets 'Geddon har vi dog blitt enige om å strukturere litt annerledes, hvor det blir mindre oppgaver på noen av oss og flere team med ledere osv."

Ikke dumt. Det er jo nøkkelen til å vokse og samtidig beholde styrken/kvaliteten det. Ingen tjener på at noen få brenner lunta ned :).

11079525 10153175571981760 4264973938912062739 OI år var det debut for nye Karmøygeddon, og som man kunne lese i min anmeldelse fungerte det svært bra. Hvor nervøs var du i forkant? Eller var det så sikret at du slappet av?

"Jeg har hatt STOR tro på dette hele tiden Yngve, men jeg har allikevel vært enormt nervøs for hvordan dette opplegget ville bli tatt imot av våre publikummere, artister og media. Jeg tror også det var mye grunnen for at jeg og flere i Karmøygeddon var så trøtte både under og etter festivalen, og hvor vi ikke var 100% sikre på om vi kjørte på videre. Men i etterkant og under festivalen fikk vi bare positive tilbakemeldinger fra absolutt alle, det gjorde at vi fant fram nye krefter."

Feedback

Hva fikk dere av tilbakemeldinger fra publikum på lyd og bandvalg?

"Vi har fått vanvittig bra tilbakemeldinger på lyd osv., og mye at lyden var meget behagelig. Bandvalg har vel vært 90% positive. Det er selvfølgelig alltid noen som hadde andre ønsker, men det blir det alltid uansett hva vi booker."

Hva sa folk om mat/merch og lignende? Fungerte plasseringer og tilbud?

"Dette ble trukket fram som veldig positivt at det var godt utvalg i mat og merch, og at det var flere plasser hvor man kunne sitte ned og trekke seg litt til side mellom slagene. Mange nevnte at vi hadde fått mer en festivalfølelse nå."

10854882 10153366547910101 7687800095956348766 OBilde til høyre: Leprous (Foto: Nihil, nihil.fr)

Hotell

Det har vært kjent en tid at hotellet på Avaldsnes, flyplasshotellet, ble utsolgt ganske kjapt. Jeg havnet i Haugesund, som ikke er direkte feil. Tror du bobiler og telt vil ta unna i stor nok grad? Et alternativ er jo båthotellet som ble plottet i år, og som kommer neste år, men det ble dyrt og ikke så komfortabelt som vanlig hotell, ifølge folk. Samtidig er det jo svæææært behagelig med kort avstand til festivalen.

"I år viste det seg at folk faktisk fant ut mye av dette med overnatting selv, og ordnet seg. Bobilcampen fungerte enormt bra, og med bare noen 100 meter fra festivalen var dette både nært og billig for folk. Hotellbåten ble også full, og mange var happy med den. Mange bodde også på hoteller i Haugesund og brukte bussen som tar ca. 15-20 minutter fra Haugesund og stopper like utenfor festivalen.Vi jobber med å etablere et like bra tilbud neste år også."

Det jeg så og følte, og som jeg nevnte for deg under avvikingen i år, var at jo mer jeg så meg rundt og jo mer jeg funderte på omgivelsene, slo det meg hvor mye jobb det må være. Og det vet jeg at har vært et tema hos dere også, det at det hvert eneste år blir en mye større jobbemengde enn tilfelle var på Byscenen. Tanker?

"Karmøygeddon har så absolutt blitt vanvittig mye jobb, og vi kunne nok hatt en 50-100% stilling gjennom hele året for å ha tatt seg av dette, men den fella der vil vi ikke gå i. Men vi fant nok ut i år at vi trenger flere frivillige, og å fordele oppgaver enda mer. Vi prøver dette neste år, så får vi se. Vi tenker Karmøygeddon ett år om gangen og tar en evaluering på om vi kjører et nytt år hver gang."

Bandslipp til 2016

Du har allerede booket en del band vet jeg, har du et par navn? Det er jo bandslipp i dag :).

"Vi har booket en del band til den minste scenen og et par til hovedscenen. De som er klare er:

  • Bloodbound (Sverige)
  • Dwelling Souls (Stein Roger Sund fra Thundra, Evig Natt, Vesen sitt nye prosjekt), UNO-Stage
  • Engel (Sverige)
  • Ensiferum (Finland), Hovedscenen lørdag
  • Heatseekers (Ac/Dc-tributeband), UNO-Stage lørdag
  • Leprous, UNO-Stage, torsdag
  • Parasite Inc (Tyskland)
  • Pictures Of Pain (Kommer ut med sitt andre album), UNO-Stage
  • Rotting Christ (Hellas), torsdag
  • Samael (Sveits, eneste konsert i Norge i 2016)
  • Susperia, UNO-Stage torsdag
  • Tad Morose (Sverige), UNO-Stage, torsdag

6 Parasite Inc Landscape Crop Logo M 560x398Bilde: Parasite Inc©

Det tilkommer ca. 20 band til før lineup-en er komplett.

Og det jeg alltid spør deg om, og som alltid er interessant; hvem glapp i år, hvem var ønsket men ble forhindret?

"Var flere, men Accept og Gojira var veldig nærme til å gå i boks."

Og det ypperste, bandet/artisten du alltid vil ha, den du personlig hadde sett på topp, uavhengig av budsjett og tilgjengelighet? 

"Det er like vanskelig, men det er vel ikke noe hemmelighet at jeg er veldig svak for Savatage og Nevermore."

Hvordan fungerte de to scenene synes du selv? Jeg fikk gode opplevelser på begge, men som i Haugesund ble den lille scenen litt vanskelig å få med seg det som skjedde på, om folkemengden vokste litt.

"Begge scenen fungerte meget bra. Når det gjelder den minste scenen, føler jeg den i Kopervik fungerte mye bedre enn i Haugesund, og mange med meg forstod fort at man må gå litt inn i lokalet og ikke stoppe opp med en gang man kommer inn, for er alltid bra med plass til venstre i lokalet osv. Hovedscenen var meget bra på alle måter, og vi hadde nærmere 1500 der inne på det meste, som er dobbelt så mye som i Haugesund."

I forkant, hvordan var kommunikasjonen og forventningene fra lokalmiljøet?

"Vi hadde svært god kommunikasjon med både kommunen og byen Kopervik, og forventningene tror jeg gikk litt på at de viste ikke hva som kom til byen, he-he. Det som var utrolig gøy var at hele byen tok imot alt det som Karmøygeddon og publikum kom med, og alle gleder seg til neste år.Vi fikk ikke en eneste klage fra beboere, kommunen, politi, brannvesenet osv., og da blir man STOLT."

Og hvordan tok folk imot dere? Hvordan har folket i Kopervik omtalt arrangementet i ettertid?

"Det har nesten vært litt spesielt å ferdes i Kopervik i etterkant, for dette er noe alle snakker om i positivt ordelag, og man blir tatt i hånda og klappet på skulderen av folk man aldri har møtt før, så Koperviks beboere har tatt godt imot oss på alle måter."

Det er SÅ gøy å se at folk støtter opp, kjøper billetter før band slippes, hotell utsolgt, det vitner om at det også neste år blir smekkfullt. Jeg er alltid her og promoterer for deg, som jeg har vært i alle år, i mellomtiden må du ha lykke til med byggingen av Karmøygeddon 2016 :)

"Takk for det Yngve, og jeg setter STOR pris på alle hjelp fra deg i 2015 og satser på videre bra samarbeid i 2016 også vett du."

Vær du sikker :)