H Madd

If Nothing Is "S/T"

av yngve

If Nothing Is 21Selskap: Dark Essence Records

Release: 10.09.21

Et ganske spennende eklektisk band. Og advarselen bes tas alvorlig; dette er ikke heismusikk.

Det lekes, blandes, de har til og med inkludert et instrument som får meg til å få utslett, saxofon :). 

Det er progressivt, men det er også musikk som i stor grad utvikler seg mens man lytter. Det er akkurat som om vi er med i starten, og at de tar oss med i den kreative prosessen i nuet, at de ruller ut låtene for oss mens vi lytter. Om det i det hele tatt hang på greip. 

Vel, vi konstaterer at det er stilblanding, at de leker seg, og det hele er metal, selv om det er flust av elementer og partier som gjerne hører til mykere stilarter. Litt teatralsk stemning dukker opp noen ganger, litt Devil Dollish, som på Juvenihil,og når det bombes med monstrøsitet på neste spor får man litt av feelen jeg forsøker å formidle.

"...a whirlwind of everything within extreme and technical metal music, from thrash, speed, death to black metal. Intersected with progressive, experimental passages and rich jazzy parts, that can remind you of the early efforts of bands like Atheist and Cynic, each song is in itself a journey."

Låtene ble til for en del år tilbake, jeg mener å huske vi var innom dette bandet, og jeg fant årstallet 2008 som oppstart, og at skiva her kom i digital drakt i 2015. Cd-en jeg har her er remikset og remastret for anledningen, og med nytt cover siden sist. 

For dere som lurer på lineup, noteres det at dette er "...hjertebarnet til Dødheimsgardbassist Lars Emil Måløy, og at Vicotnik fra Dødheimsgard hjalp til med synth, beats og samplinger."

Det er tidvis ganske tungt å lytte på, for det formidles en del mørke stemninger, mye er også veldig behagelig, med en progressiv og litt jazza tilnærming. Et band, prosjekt?, og en skive som kan være spennende om du er litt utenfor det ultrakjipe samlebåndet folk flest sitter på. 

Fet solo på Dominant! Og en herlig vri på en Maiden-ish bassintro på Postapo

7/10

Tracklist:

  1. 101
  2. Sovereign
  3. Juvenihil
  4. Anti Horde
  5. Dominant Outlaw Nation
  6. Postapo Calypso
  7. Darkspace Navigator
  8. Intermezzanine
  9. Apsylum Absolute
  10. If Nothing Is