Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

I stormens øye...

av yngve

Storm 22 B"Det er en klar fokus på å slynge seg rundt de yngre lytterne, metallen er melodisk, groovy og har nu-metal-tendenser" var blant innholdet i anmeldelsen min av Storms debut-ep, som kom i handel for en tid tilbake. Jeg ønsker å ta tak i den yngre delen av metalscenen også, og håper du tar deg tid til å sjekke ut hva bandet har levert.

Bilde, fotograf: Ukjent

Storm@Facebook

Les hele anmeldelsen HER .

Hei, og velkommen til Heavymetal.no :). Hvordan har du/dere det for tiden? Er livet bra?

"Det har vært et veldig bra og spennende år, jeg har hatt veldig mange positive og morsomme opplevelser gjennom dette debutåret med Storm, og jeg kan ikke vente på neste år som blir enda mer spennende."

Du er svært ung til å være såpass i front med musikk, hvordan kom du i kontakt med det å lage musikk og spille/synge i band? Er det genetisk, eller har du andre forbilder/mennesker som har gjort at du valgte dette? 

"Det er nok en god kombinasjon av genetikk og generell interesse for musikk fra flere sjangre. Jeg har alltid vært musikkinteressert, og drev også med dans når jeg var veldig liten. Det hjelper selvsagt med musikalske foreldre, med far Sveinung (Gåte) og danseinteressen som kom spesielt fra mor Stephanie (Los Horriblos), hvor det ofte var flamenco på anlegget. 

På scenen er de største forbildene Magnus Børmark (Gåte), og måten han spiller gitar og beveger seg på en stor inspirasjon, samt utrykket og vokalen til Ronnie Radke fra det amerikanske metalcorebandet Falling in Reverse."

Storm framstår som et soloprosjekt, men du har med deg musikere som drar lasset sammen med deg. Har jeg forstått det riktig? Eller er Storm et band hvor alle er likeverdige? 

"Storm er jo meg, og det er jeg som lager låtene, både med komposisjon, melodi og arrangering, men jeg ser på Storm som en helhet. Alle som er med meg, live, crew og fans, er en del av Storm. Jeg har også med meg et fast band live, som er helt fantastiske! Olai Wanvik på gitar, og Sondre Brønstad på trommer og koring, disse to bidrar selvfølgelig også til ideer og tanker og det er jeg alltid positiv til!"

Og de du har med deg, hvem er de, hvor ble du kjent med dem? De er litt eldre enn deg?

"Olai (gitar) ble jeg kjent med under Snøstorm-tida, når han var med å hjelpe til med det tekniske rundt det bandet og lærte meg masse tips og triks rundt bla. recording i Logic og backtracks. En utrolig dyktig gitarist, som også hjalp til med å bygge studio for Snøstorm. Det var videre  Olai som satte meg i kontakt med Sondre Brønstad (Agabas, Töddla) som nå spiller trommer live i Storm. I tillegg har vi fått inn Jonas Bratli Grannes som fast lydtekniker for å gjøre liveopplevelsen med oss så god som overhodet mulig."

Du lager låtene selv? Hvor mye lager du? Er det ferdige hus du leverer til de andre, eller er det grunnmuren, og hvor de hjelper deg å bygge?

"Hele skallet og strukturen er laget av meg, det instrumentale og melodiene. Så kommer produsent Martin Selen (Fixation, Navian, Yesterdaze) inn i studio og hjelper til med små endringer, som f.eks å korte ned et parti samt noe gitarspilling på opptak. På neste album kan det godt være at både Olai og Martin skal være mer med på innspillingsdelen i studio, vi får se!"

Nå skal jeg ikke påstå at bandnavnet er veldig innovativt, hehe, det er andre som har brukt det. Vil det bli, eller er det, noe du tenker på? Skal man søke opp noe i dag, er det jo veldig greit om det ikke er kranglete å finne målet.

"Storm er kommet for å bli, musikken bråker som en storm, vi går på scenen som en storm og har energi som en storm, så uavhengig av om navnet er brukt før, er bandnavnet en perfekt beskrivelse av hva folk kan forvente seg når de hører og ser oss."

Jeg så du allerede har vært på ganske kurante scener og spilt, Summer Breeze for eksempel. Hvordan fikk du den jobben? Og hvordan var opplevelsen? Tilbakemeldingene?

"Den jobben fikk jeg igjennom plateselskapet vårt Indie Recordings, som hadde mulighet å ta med seg fire band til årets Summer Breeze. Jeg er veldig takknemlig over at jeg fikk den sjansen til å vise meg frem på en så stor festival og scene. Dette var kun vår andre konsert noensinne, og vår første utenbys (den første var på Kafé Skuret i Trondheim med OnklP & De Fjerne Slektningene). Det var virkelig en helt syk opplevelse fra start til slutt.

Publikumsresponsen var kjempebra, med moshpits, chanting og crowdsurfing. Vi fikk fantastiske tilbakemeldinger etter konserten fra både publikum og arrangører som jeg er veldig takknemlig for."

Det er en proff arrangering, det er låter med bra oppbygging og ikke minst er det sterke chorus. Hvor har du tatt inspirasjonen til å lage låter fra?

"Jeg blir generelt inspirert av veldig mye musikk fra forskjellige sjangre, og jeg får ofte ideene rundt skallet, enten en melodi, trommeparti eller gitarriff i hodet og lager noe ut av det. Men Falling in Reverse er min klart største inspirasjon med Storm . Det at de blander mange forskjellige sjangre i miksen og ikke bare spiller straight pop og eller straight metal er noe jeg har tatt med meg inn låtskriverprossessen til Storm."

Og siden mange eldre metalskaller er litt innesnødde og har sin ungdom, som du har nå, hvor man ikke alltid er på bølgelengde med det som skjer i nåtiden (du kommer dit du også, hehe), hva vil du si til de som ikke har sjekket ut Storm, for å overbevise de om at dette er noe å prøve seg på?

"Haha, om du liker musikk som er hard og melodisk på en litt mer moderne måte, burde du virkelig sjekke ut det vi driver med, jeg er sikker på at de fleste kan finne deler av musikken som fenger de og kanskje også kjenne seg igjen i tekstene."

Og Indie Recordings, hva er opplevelsen der? Har de klart å få ut musikken og bandet på en måte som gjør deg fornøyd? Og vil du være lojal mot de om det skulle bli noe stort av Storm?  Eller er du litt der at du bygger bandet og hopper oppover stigen om det kreves?

"Indie Recordings har vært veldig hjelpsomme og gitt god veiledning til meg helt siden jeg signerte platekontrakt som yngste artist på labelet noensinne. Jeg har allerede fått muligheter til å vise meg frem for et større publikum med konserter på bla. nevnte Summer Breeze Open Air og Reeperbahn Festivalen i Tyskland nå i høst, så jeg trives veldig godt med å være en del av landets største metallabel."

Tekster, de virker å være personlige, og basert på følelser, kanskje litt frustrasjon? Er de selvopplevde?

"Tekstene er personlige og basert på både følelser og frustrasjon. Jeg tror veldig mange både unge og eldre kan kjenne seg igjen i mye av det jeg skriver om. For meg er det å skrive om disse tingene en måte å få ut aggresjon på gjennom musikken. Jeg er ikke så sint til vanlig, ha-ha."

På samme måte som at svartmetallerne ikke er voldsomt mye ute i kulda, de sitter nok inne med ovnen på :).

Tusen takk for at du tok deg tid til å stoppe innom Heavymetal.no, har du noen ord til leserne mot slutten, noe du vil dele, merchlinker, hvor du skal spille neste gang, hva som er planene framover, hiv alt slikt her :).

"Vi har for tiden begynt å jobbe med debutalbumet som har en liten «twist» i seg i forhold til EPn, noe vi gleder oss veldig til å vise frem etterhvert, samt at vi planlegger flere konserter gjennom 2023, så det er bare å følge med på våre sosiale medier for å få med seg hva som skjer fremover på @join.the.storm (Instagram) og Facebook ."

Bilde, fotograf: Ukjent

Storm 22