Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Homoferus søker supportband til Russlandturne 2016

av yngve

486297 461772993909220 406501387 NNå i høst har Mandalsbandet Dimenzion:psychosphere vært ute på Russlandstur med Homoferus, nå søker de etter nytt turneselskap.

Bilde: ©Homoferus

Homoferus er et extremmetalband, hvor halvparten av medlemsmassen er fra Hviterussland og resten fra Bergen. Med seg i år hadde de Mandalsbandet Dimenzion:psychosphere, et band jeg ELSKER, og som ga uttrykk for at turen var en kjempeopplevelse, og hvor Homoferus var totalt fete å ha med å gjøre. Jeg tok meg tid til å sjekke innom begge banda, litt for å vise hva dere eventuelt har i vente, og hva dere må forholde dere til om bandet ditt ønsker å sjekke muligheten for å spre metallen i Putinland. Først en stopp i Mandal for å sjekk ut hvordan det var å være med på denne turen.

Jeg har til info sluppet denne ettersøkningen på vår Facebook for litt siden, men velger å følge opp for å utdype litt, og for å søke bredere.

Det var via Heavymetal.no Jan og Dimenzion:psychosphere fikk nyss om at Homoferus søkte turnepartner, og jeg lurte på om de var skeptiske når de så at konsertene skulle finne sted på russisk jord. Det er jo ikke et territorium vi nødvendigvis kjenner så godt til. 

Jan: "Nei, egentlig ikke. Vi tenkte egentlig at det kunne være en veldig fin måte å oppleve Russland på, og jeg tror nok at alle i DP var veldig spent på hva som skulle møte oss på turen, men Homoferus-gutta ga oss tidlig en pekepinn på hva vi hadde i vente."

Og hvilken tilstand kom dere hjem i? Ble det en dyr opplevelse? For det var noen utgifter dere måtte dekke selv?

Jan: "Vi kom nok relativt slitne hjem (10 konserter på 10 dager tar jo litt på ), men på samme tid med opplevelser og erfaringer vi kommer til å ha med oss resten av livet - pluss at vi ble kjent med noen utrolig fete folk!! Gutta i Homoferus + Caprise, som også var med på turen, var enormt hyggelige å reise med!

12042225 10153023528276930 2006460730 NSånn rent økonomisk så fikk vi mye for pengene føler jeg. Det finnes en del muligheter til å betale seg med på turne med litt etablerte artister, men det koster som regel skjorta. Men, jeg tviler på at du finner større og mer engasjert publikum på disse turene, for Homoferus har jo faktisk et navn i Russland!"

Og du vil anbefale et band å søke? Om noen sitter på gjerdet? Pluss, noe dere vil tipse om i forhold til papirer og pass, eller ble denne prosessen tatt hånd om greit og at dere fikk alt på stell med assistanse fra Homeferus?

Bilde til høyre: Dimenzion Psyhosphere, foto: Paul Tsigakis

"Jeg vil på det sterkeste anbefale band som har lyst på en turne å hive seg med på denne turen!! Jeg håper virkelig at Dimenzion:psychosphere får mulighet til å ta en ny tur til Russland med Homoferus! Når det gjelder visum så fikk vi noen tips av Nil (i Homoferus - Yj) om hva vi kunne gjøre. Vi endte opp med å bruke Visumexperten (tror jeg), de ordnet alt, men til en relativt stiv pris (1600 pr. pers.), dette kan nok gjøres endel billigere!"

Da takker vi for bidrag fra Jan, verdifullt å kunne trekke ut slike opplysninger.  Så er det på tide å sjekke innom Homoferus og Nil. Han forteller at turen med Dimenzion:psychosphere gikk veldig bra, og at det var "... en av de beste turene. Alt gikk veldig bra. Dimenzion:Psychopshere er gode folk, jeg håper vi skal spille sammen igjen!"

Og det er Homferus som arrangerer dette? Booker dere alt selv, og hvor dere har mange kontakter innen bransjen?

Nil: "Ja, vi i Homoferus arrangerer hele turen, og booker alt selv. Vi har spilt i over ti år og har god del kontakter i hele Sovjetunionen. Vi har spilt på de største rock- og metalfestivaler i Russland, Ukraina og Hviterussland, og nå jobber jeg med å planlegge turne til Russland, Hviterussland, Ukraina, Europa og Indonesia i 2016."

Du og en av de andre i bandet er fra Hvite-Russland, to fra Bergen, hvordan er det å bo i Norge og dra "hjem" for å turnere? Er det store forskjeller?

Nil: "Ja, det stemmer! Meg og min bror fra Hviterussland samt to karer fra Bergen utgjør Homoferus.

Det er jævlig stor forskjell på alt. Du føler det med en gang du kommer ut av flyplassen at det er godt å komme hjem for å turnere. I Norge har vi en og annen konsert, mens der borte er det ny by hver dag, og hvor bergenserne må kommunisere på gebrokkent engelsk. Folk er supervennlig og ønsker deg velkommen. De har ventet på denne konserten og er der for musikken i stedet for å drikke (Oi, som meg det altså :) Yj). Når man har spart penger til konserten har man gjort det for å oppdage noe nytt, samt at man ønsker å støtte metalscenen. Sjeldent man møter så engasjerte publikummere."

Dere søker etter et band til neste år, vil det bli en gjentagelse fra i år? De samme plassene?

Nil: "Ja, vi søker etter band, og nei, det skal være nye byer og ny rute. Fra Moskva til sør. Russland har 43 byer med over 500.000 innbyggere, så vi har mye å gjøre der :)."

Og hva er detaljene? Hva får bandet som blir med? Hva må de betale selv?

Nil: "Dette er inkludert:

  • 9-10 konserter i diverse byer i Russland
  • Transport fra første til siste spillested
  • Backline (PA)
  • 40 minutter spilletid
  • Oversetter
  • Middag
  • Overnatting
  • Sørger (mot betaling) for invitasjon til visumsøknad

Dette betales selv:

  • Visum innhentes av ambassaden i Oslo av bandene selv
  • Fly til og fra Russland besørges selv
  • Reiseforsikring besørges selv

Dato er fra 25. februar."

Homoferus spiller jo extrem metal, er det best at et band som søker har en lignende stil?

Nil: "Vi har ikke noen preferanser så lenge det er metal."

Da ønsker Heavymetal.no lykke til med prosessen i å finne ny turnepartner, og håper at det er Heavymetal.no som også denne gangen kan være behjelpelig :)

Nil: "Takk, takk, vi setter stor pris på å få være på denne tøffe metalsiden =)."