Karmøygeddon 24

High Spirits "Motivator"

av yngve

High Spirits Motivator Popmonitor 2016Selskap: High Roller Records

Release: 16.09.16

Amerikanske High Spirits har levert nok et solid album.

Det er Nwobhm som gjelder, melodisk, drivende og friskt. Gitarsoloer og energi er stikkord som dominerer, og låter som er detaljerte men samtidig enkle. 

Liker du sjangeren og ikke på død og liv skal følge trendene i å bare like de mørke banda, Venom, Angelwitch etc., eller de store (Saxon/Leppard/Maiden), er High Spirits et bra alternativ i å innse at bølgen inneholdt myyye mer enn bare et knippe framhevede grupper.

Lydbildet er bra, det er lett, og favoriserer gitarene - som sist. Og vokalen. Et solid arbeid er lagt ned i å framstå som et tidskorrekt band, men High Spirits er ikke bare et band som ser seg tilbake - det er et band jeg føler fikser å trekke bølgen fint inn i nyere tid.

High Spirits@Facebook

Pluss for veldig tydelig spilleglede, og elsk til sjangeren. Dette er vel ikke folk som var der den gang, men de fanger allikevel gnisten jeg husker. I intervjuet linket under, forteller vokalist Chris meg at han oppdaget metal/hardrock på midten av 80-tallet, så de var med helt på slutten, eller noen år etter at bølgen ebbet ut. 

Sjekk anmeldelse av forrige skive HER , og intervju fra samme tid HER . Karakteren er en halv under sist, men det er et like flott album dette.

8/10

Tracklist:

  1. Up and Overture 
  2. Flying High
  3. This is the Night 
  4. Reach For the Glory
  5. Do You Wanna Be Famous 
  6. Haunted By Love
  7. Down the Endless Road
  8. Take Me Home
  9. Thank You