Karmøygeddon 24

Helheim "Woduridar"

av steinar selstø

Helheim 21Selskap: Dark Essence

Release: 13.12.21

Helheim har blitt et band jeg virkelig ser fram til å høre nytt fra. I større grad enn de aller fleste andre norske metalband, faktisk.

Helheim@www

 Så solide har nemlig vestlendingene vært i en lengre periode. Det kommer kvalitet fra gjengen, hver eneste gang. Woduridar er intet unntak. Det tok litt tid, kanskje litt mer enn vanlig, men låtene har satt seg litt mer for hver gjennomhøring. Likeledes har albumet som helhet. Det finnes drøssevis med detaljer man først merker seg etter en stund. I kombinasjon med enkelte refrenger og melodier som fester seg umiddelbart, gir disse instrumentale og vokale småtingene skiva en herlig dybde. Albumet har blitt spilt hyppig i flere uker, men det føles på langt nær ferdig lyttet likevel. 

Stilmessig er dette kjente toner. Helheims karakteristiske sound er på plass. Produksjonen er atter en gang imponerende levende og distinkt, som man er blitt vant med i løpet av mang en utgivelse nå. Skiva framstår som trygg. Ikke trygg som i kjedelig, dog. Til tross for at det føles som om Helheim tråkker taktfast i sine egne fotspor, er nemlig materialet så imponerende at skiva aldri føles som ren repetisjon av eldre materiale. 

Det vokale preger materialet sterkt og fortjener honnør. Vekslingen grim/ren er ikke nødvendigvis en vinner. Mange band, riktignok i andre sjangere, ender opp med å bli altfor snille/sukkersøte ved å bruke dette virkemiddelet. Akkurat det er aldri tilfelle med Helheim. Den rene vokalen, enten det er koringer eller ei, er mektig og bidrar til en herlig storslagen følelse i musikken. Atmosfæren løftes opp et nivå. Det er tilsynelatende lagt ned mye tankevirksomhet i arrangeringen av vokalene. 

Woduridar, atter en kongeskive fra Helheim. Et av Norges absolutt beste band! 

8/10

Tracklist:

  1. Vilje av stål
  2. Forrang for fiende
  3. WoduridaR
  4. Åndsfilosofen
  5. Ni s solu sot
  6. Litil vis maðr
  7. Tankesmed
  8. Det kommer i bølger
  9. Hazard (Richard Marx-cover)