Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Heathen "Empire Of The Blind"

av yngve

Heathen 20 AlbumSelskap: Nuclear Blast

Release: 18.09.20

Thrasherne kom med skive i fjør, nå har den gått litt her. 

Heathen@Facebook

Jeg er ikke fan av å rushe skiver, anmeldelser, hvordan jeg stiller meg, hva jeg synes. Det får tabloidfolka ta seg av, her modnes ting og man er i mål når man er i mål. Om det hjalp Heathen med godt med lyttetid? Egentlig ikke, skiva klatret opp til en over middels opplevelse, og gikk verken opp eller ned i løpet av rundene.

Jeg klarer ikke helt å finne ut hva som gjør at jeg ikke følger Heathen her, om det bare er fordi de la terskelen så utrolig høyt med sine to første skiver, eller om de har beveget seg litt for langt bort fra den oppskriften vi husker.

Det går en del i noe som minner om en Exodus-touch, og jeg følte det først var på Sun In My Hand det endret seg. Og låtene opp til denne femte låten var relativt like. Sun In My Hand var dog ikke voldsomt sterk i å komme på banen med denne lille vrien, men den var kjærkommen som variasjon. Etter en ny Exoduslåt var det tunge In Black som kom, og der synes jeg de hadde noe litt kult. Også balladen Shrine Of Apathy fungerte, mest for å være litt annerledes, men isolert hadde den mye å by på. 

The Gods Divide, nest siste spor, kun fulgt av en outro, var hissig og fet. Det var greit å få en liten rakker på plass etter en del midtempo thrashriffing. 

Hovedproblemet her er at de fleste av låtene ikke klarte å etterlate seg et avtrykk som gjorde at jeg følte en link, å føle at man fikk knagger og et forhold til låtene. Det lukter litt av denne som det gjorde med siste Testament synes jeg, bra, noe anonym, og en skive jeg føler ikke blir spilt mye framover. Skal jeg ha Heathen er det de par første som havner på tallerkenen. Også 2010-utgivelsern The Evolution Of Chaos er bedre enn dette. 

Liker du riffing, thrashrytmikk som ikke endrer tempo altfor ofte, med en ok vokal, prøv. Det er også en del tøft soloarbeid fra gitaristene her. 

For meg ble det ikke bryllup, men jeg skjønner jo at dette er nok til en forlovelse. Liker du den under her, liker du nok skiva.

6/10

Tracklist:

 1. This Rotting Sphere
 2. The Blight
 3. Empire of the Blind
 4. Dead and Gone
 5. Sun in My Hand
 6. Blood to Be Let
 7. In Black
 8. Shrine of Apathy
 9. Devour
 10. A Fine Red Mist
 11. The Gods Divide
 12. Monument to Ruin