Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Greyzone "Release the Madness"

av yngve

1620502 744210638922836 709372161 NSelskap: Nordic Records

Release: 21.02.14

Denne gjengen kjenner vi godt, ihvertfall vokalist Niclas (Arch Nemesis/Dimension F3h) og bassist Øyvind, som jo var med i Silverspoon (som ble Pagans Mind) i sin tid.

Nordic Records snappet opp Greyzone og hjalp de med distribusjon, om de gjorde lurt i det vet jeg ikke i skrivende stund, men innsatsen til gøtta er det lite å si på.

Det kan være dette faller litt mellom to stoler i 2014, der folk ofte velger enten black, death eller thrash. Greyzone er litt traust metal, ikke i negativ forstand, men slik de framstår på Release The Madness, oser det type mid 80-talls metal med et snev av power. Gitarene riffer tidvis veldig kult, og det er elementet som gjør at de er litt up to date, litt thrasha. Niclas har sin klassiske og sterke vokal intakt, den er det lite å utsette på. 

Jeg er litt usikker på om musikken til Greyzone er kraftig nok til å kunne slåss seg vei langt nok oppover til å gjøre en forskjell, men det er langt fra dårlig. Kraftig hardrock med metallisert grunnmur er en forklaring jeg føler oppsummerer bandet. Etterhvert som skiva går litt, avslører den også at låtene har voksepotensial. Det er flere spor som ligger og murrer, men det tok litt tid. Refrengene er sjeldent fengende nok til at man får foten, men når man lytter, i øyeblikket, er det lite å klage på. 

Det er et snev av nyere Candlemass også, for Niclas har en stemme som ligger opp mot Messiahs, litt tynnere, men allikevel i nabolaget. Det hører vi på fjerdelåten, Into The Fire, hvor musikken også kan minne om svenskene når de drar på litt i tempo.

Greyzone@Facebook

Klassisk metal med hint av power, Greyzone har et bra utgangspunkt, men om det holder i dagens metalscene er noe vi må avvente og se. De spiller bra og har ok låter, men spørsmålet er altså om det er riktig stilart for å kunne komme seg noen vei utover lokalscenen og kanskje i enkelte nasjonale områder. Selv forteller de, i intervjuet som ligger her på Heavymetal.no, at de blir møtt med masse liv når de spiller live, også i utlandet, så hold et øye med telemarkingene.

6/10

Tracklist: