Gravy Jones "Funeral Pyre"

av yngve

Gravy Jones 17Selskap: Private

Release: 27.07.17

Denne gjengen imponerte meg stort med sin 70-tallsinspirerte hardrock, ispedd psych.

Denne skiva har, og det er ikke kødd, blitt spilt mye, bare de siste par-tre dagene har den gått rundt fire ganger hver dag. Med det sagt innrømmer jeg at Funeral Pyre var et album som åpenbarte seg først etter noen runder. Men når jeg skjønte greia, når låtene og soundet gravde seg ned i røttene mine, ble dette lik de gamle skivene jeg vokste opp med, og som jeg fortsatt spiller jevnlig. 

Gravy Jones@Facebook

Det at de bruker Hammond på denne måten, at de legger et tungt teppe med feite tangenter under og over, gjør så mye - også at vokalen er sår, litt vindskeiv av og til, men veldig kledelig. Det er sjel i dette.

Det er en bølge dette, det har vært og er mange band som legger seg opp til denne doompsych-greia, retrogreier utført av folk som ikke var født når denne musikken kom. Jeg personlig er ikke der at jeg omfavner slike trender, men tilfeldigvis kom disse filene meg i hende, og fra første stund visst jeg, og følte, at Gravy Jones var mer enn et bandnavn jeg koblet sammen med Grace Jones og Gravy Train :).

Er du der at du liker 70-tallsworship, og vil ha et band som har levert et slipp som like godt kunne ha hatt utgivelsesår tilbake til den gang, unn deg Funeral Pyre. Jeg hoppet rett inn på Bandcamp og bestilte lp-en (250,- inkl. porto for lp), og den tror jeg får kjørt seg.

45 minutter med pur råskap, tungrock og en progressiv form for psykedelia.

9/10

Tracklist:

  1. Heavens Bliss 
  2. The Burning Of The Witch
  3. It Came From The Sea
  4. Gilgamesh
  5. Funeral Pyre