Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Gorrch "Introvertere"

av steinar selstø

Gorrch 20Selskap: Duplicate Records

Release: 12.09.20

Gorrch skynder seg sakte. Forrige livstegn, en fullengder, ble gitt ut for rundt regnet 5 år siden.

All verdens tid på låttitlene har de neppe brukt, men duoens black metal er velsnekret. EP-en er ingenting for sarte sjeler. I italienernes tilfelle handler ikke dette om necrolyd eller at man slumser seg igjennom låtene som om i halvfylla. Dette er mer i den industrielle og isnende kalde leia, og det hele er intenst som pokker!

Gorrch@Facebook

De knivskarpe riffene skjærer gjennom i lydbildet på en bakgrunn av frenetisk tromming som gir låtene et monotont preg. Disharmonien råder grunnen, og atmosfæren er klam og ubehagelig. Innimellom roes tempoet ned, så det er en viss variasjon å spore, men dette trekket er ikke rådende. Vokalen blander seg fint inn, uten å dominere helheten. Den er svart, men på langt nær dratt så langt som den ekstreme gitarlyden og trommingen. Måten elementene er rørt i hop, produksjonen inkludert, sørger for at Gorrch har en klar identitet og egenart. Dette er alt annet enn stereotypisk black metal selv om man bruker velkjente virkemidler.

Etter å ha vært gjennom EP-en en god del runder, er følelsen at dette er mer interessant og fascinerende enn tiltalende. Riffingen treffer meg i liten grad, og monotonien likeså. Låtene blir fort glemt i konkurranse med all slags annen nydelig metal som finnes rundt omkring i så mange former. 

5/10 

Tracklist:

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV