Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Ghost Machinery "Evil Undertow"

av arni sørlie

12079644 10153162051382143 6351224264318187139 NSelskap: Pure Legend Records

Release: 13.11.15

Velspilt og lett likelig finsk heavyrock. Tredje slippet fra Ghost Machinery byr på letthørlig og klassy hardrock, med litt heavy, og AOR i kantene. Ufarlig og snilt, men med finesse og proft i alle ledd!

Ghost Machinery@Facebook

Nytt bekjentskap for meg, men i jungelen av band skal det etter hvert noe til å få med seg alt, til og med når det er i sjangeren man oftest oppholder seg i som lytter. At bandet har fartstid (debut 2003) hører man fra første tone, for her snakker man låter som ikke er bygget opp på tilfeldige riff, og merkelige bridger for å få riffene til å sitte sammen, men flotte gjennomførte låter.

Alt kommer så naturlig og passende, både med tanke på oppbygning, temaer, og rekkefølge på låter, at det er bare å ta av seg hatten, og nikke et gratulerende nikk til bandet.

Man må tåle en dose synth, og som nevnt litt AOR-feel i kantene, altså ikke mye råskap og mørke å hale på Evil Undertow. Men, innimellom får man servert noen frekkiteter i form av tøffe gitarsoloer, på grensen til powerhyl, og på siste sang, The Last Lone Of Defence, en liten nerve av powermetal. At denne er lagt sist på platen var lurt, for den kunne lurt lytteren hvis den var som f.eks spor en. 

At vokalist og gitarist Pete Ahonen bemerker seg med særdeles godt gjennomført vokal, og gitarføring, tjener bandet godt. Han har litt identitet i stemmen, og varierer så man får den rette stemningen på de rette plassene. Det hjelper lite med flinke folk i denne type band hvis ikke vokalen er over gjennomsnitt bra, noe Ghost Machinery scorer full pott på!

Herlig plate som passer for alle med sans for fengende heavyrock, huskbare refrenger, og liker sin musikk melodiøs og velprodusert. Jeg håper Evil Undertow blir et springbrett for Ghost Machinery, for de hører til i eliten!

8,5/10

Tracklist:

  1. Arms Of The Strangers
  2.  Fatal
  3.  Kingdom Of Decay
  4.  Go To Hell (It's Where You Belong)
  5.  Evil Undertow
  6.  Brave Face
  7.  Tools of the Trade
  8.  No Easy Way Out
  9.  Dead Inside
  10.  Lost to Love
  11.  The Last Line of Defence y