Karmøygeddon 23 B

Ghost Avenue, Oslokonsert og litt til

av yngve

Ghost A Venue 18 Bynes Media (2)18. januar er det en verdifull oppvarmingsjobb for Tnt som finner sted, du befinner deg på Vulkan Arena i hovedstaden om du er sugen på litt klassisk metal fra gjengen i Ghost Avenue. Jeg tok en prat med gitarist Thomas for å sjekke litt rundt denne konserten, og hva som skjer, og har skjedd siden sist.

Bilde, fotograf: Rockshot.no

Arrangementet på Facebook

Siden sist Heavymetal.no var innom bandet, som er en tid siden, hva har skjedd? 

"Hei Yngve, ja det en stund siden sist nå. Det har skjedd en hel del i Ghost Avenue-leiren. I 2017 kom det offisielle skiftet av leadgitarist, da Øystein Wiik valgte å gi seg. Inn kom undertegnede, som hadde vikariert for Øystein ett års tid allerede, og bandet fikk tilført ny energi og pågangsmot. Vi slapp Impact (anmeldelse HER ) i 2017, og fikk knallbra kritikker fra alle kroker av verden. 

Påfølgende konserter ble det også, med releasekonsert for plata på et fullstappet Hard Rock Cafe i Oslo."

Vi må jo, som du påpeker, tilbake til 2017 for å finne siste skiveslipp, er det planer rundt nytt album i 2019? 

"Vi er i gang med å lage låter til ny plate, og det bobler over av kreativitet i leiren vår. Planen er å ha alt materiale klart i løpet av året, og gå i studio rundt årsskiftet. Vi lover dere ekte heavy metal i bøtter og spann også denne gangen."

Og konserter, dere varmet vel opp for David Reece i mai, i Moss?

"Ja, og vi ble gode venner med David. Vi var også support for ham i Trollhättan i Sverige nå i november. Knallbra fyr, og nye plata hans er verdt en snurr!

Ghost A Venue 18 Bynes Media (1)Bilde, fotograf: Bynes Media

Og Norway Rock på sommeren, hva annet?

"Vi spilte på et folksom og svett John Dee på vinteren i fjor, har spilt noe i Sverige, og i tillegg en festival i Moss sammen med gode gamle Da Vinci.

Og hvilke minner sitter dere igjen med?

"Norway Rock Festival var helt konge, med Norge på sitt alle beste og et fantastisk publikum. Men, vi må ikke glemme den store kvelden vi hadde på Rockefeller, da vi varmet opp for selveste W.A.S.P. Å møte Blackie Lawless er en nær-religiøs opplevelse i seg selv. Og i tillegg få lov å rocke 1350 ivrige metallhuer var helt fantastisk!

Vi fikk også oppleve Garage i Bergen før de måtte sette en trist krok på døra, og vi spilte i Grimstad sammen med Allegiance of Rock! (for de som ikke kjenner de; Gus G fra Ozzy/Firewind, John Levén fra Europe, Ronnie Romero fra Rainbow og Anders Johansson fra Hammerfall/Yngwie)."

Om du skal oppsummere høydepunktene for GA fra 2018?

"Norway Rock Festival kommer høyt på lista. Men, jeg tror kanskje et vel så stort høydepunkt for bandet er å oppleve den fremgangen og entusiasmen vi har om dagen. Alle er med og drar lasset, og vi styrker hverandre."

Nå er det duket for ny gig, 18. januar er det oppvarming for selveste Tnt, på Vulkan i Oslo, det må vel være en fantastisk følelse?

"Ja, det er helt ellevilt! For en som har digga TNT siden Dag Ingebrigtsen sang på norsk, blir dette fantastisk. TNT er utvilsomt det største bandet innen vår genre i Norge, og å få lov å treffe de samtidig som vi får vist frem vår egen musikk for fans vi mener er midt i målgruppa vår, er jo en vinn vinn for oss."

Hva er deres forhold til Tnt? Jeg mener medlemsmassen i GA ikke er voldsomt høy på alder, hva var første møte med trønderne?

"Som nevnt er undertegnede bandets eldste og har mitt første minne med bandet da de spilte på Folkets Hus i Oslo tidlig på 80-tallet. Har sett de masse ganger siden den gang også, men aldri truffet de. Utover det har alle i bandet et nært forhold til musikken deres. Vi må jo legge til her at vi skal spille på Rock the Boat helga etter TNT-konserten, og der får vi jo møte Tony Harnell også. Han er jo the voice of my youth! "

Ghost Avenue 18 Morten OullieBilde, fotograf: Morten Ouille

Hva tror du Tnt-fansen vil synes om metallen til GA? Dere er jo ganske mye mer metal enn Tnt, og om man trekker ut Ronnies sinnsyke gitarspill, vil jeg tro at det ikke er så altfor stor forskjell på resten av skillsa.

"Begge bandene spiller jo klassisk heavy metall med røttene godt plantet i 80-tallets era, så vi håper TNT-fansene kommer tidlig nok til å få med seg oss, og at de vil like det vi har å tilby. Vi har plukket ut en setliste vi mener kommer til å treffe dem midt i hjertet."

Ghost Avenue@Facebook

Du nevnte for meg at det vanker festivaler på dere i år, hva er planene framover på livefronten, utover Tnt-jobben?

"Ja, til sommeren blir det noen festivaljobber på oss. Vi skal også som nevnt på Rock the Boat sammen med et knippe med knallband! Vi oppfordrer alle til å følge oss på Facebook (se link over her - Yj), da vi fortløpende legger ut nyheter om konserter og annet snacks. Resten av året vil mer eller mindre gå til pre-produksjon og å gjøre ferdig nye låter - så vi går ikke aktivt inn for å booke noe under den tiden. Men, dukker det opp noe vi ikke kan motstå…"

Hvor lett er det å være et klassisk metalband i Norge?

"Det er tøft det. Hard jobbing er det eneste som gjelder. Kidsa skal jo helst bare høre på elektronisk musikk om dagen, og hører de på metall, er det helst av nyere genre."

Og å få supportjobber er jo dritfett, men å overleve på egen hånd?

"Ja, supportjobber er veldig kult, for da treffer vi publikum som allerede er prekvalifisert til å like musikken vår. Men å selge ut store konserter på egen hånd her i Norge er vanskelig. Det er jo langt større band enn oss som også sliter med dette. Men, det sagt, så trekker vi stadig flere lojale fans fra konsert til konsert, så det er bare å stå på.

Ghost A Venue 18 Bynes MediaBilde, fotograf: Bynes Media

Å selge inn GA på konserter, selge skiver, er det rett og slett fortsatt en sjanger man må trekke ut av Norge for å få fotfeste?

"Ja, det er helt klart at det er et større marked for oss der ute. Bare det å komme over til Sverige er en stor forskjell. Der trekker folk ut for å se konserter, helt uavhengig om de har hørt om deg eller ikke. Og vi får stadige henvendelser fra Brazil, USA etc, som er med på å bekrefte at Heavy Metal er alive and kicking worldwide."¨

Da ønsker Heavymetal.no lykke til med gig, og oppfordrer alle til å stille – og selvsagt, så tidlig at man ikke misser dere. Noe dere vil skrike ut om her på slutten? Fyr løs 😊

"Vi håper å se så mange av dere som mulig på Vulkan i januar. Vi lover dere å gi jernet 100%, så om dere vil ha valuta for billetten, kom tidlig! Til dere som ikke har hørt oss, sjekk oss ut på Spotify eller YouTube. Og, vi vil også benytte anledning til å takke Heavymetal.no for lang og tro tjeneste – du er best, Yngve!"

Man takker og geitebukker, og ønsker bandet alt godt :).