Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Ghost Avenue, norsk metal

av yngve

Ghost Avenue Tockshot.No 2017 (3)Rett og slett, metal. De fleste band har en sjanger eller undersjanger å vise til, Ghost Avenue er rett og slett bare heavy metal. Av den klassiske sorten som ble knadd og formet av band som Iron Maiden. Jeg publiserte nettopp en anmeldelse av bandet nye album, hvor jeg blant annet skrev: "I 2017 kan det være et band som Ghost Avenue blir litt traust, selv med bra gjennomføring og et friskt uttrykk. Men så kan det være at folk begynner å bli lei alle banda som låter likt, eller som bare hopper på bølgene og spytter ut skiver, gode skiver, og som faller av etterhvert." Du ser greia? Hiv deg på og finn ut at Norge har mer å by på enn mørk metal :). Gitarist André henger med meg i intervjuet.

Alle livebilder: Rockshot.no

Ghost Avenue, velkommen til Heavymetal.no, nytt album og greier, livet er bra?

"Hei Yngve og takk skal du ha. Ja nå er det skikkelig godt å endelig få ut ny musikk som vi har sitti å ruga på en stund."

Dere har valgt noe så utradisjonelt norsk som streit heavy metal, hvorfor landet dere her? 

"Det er veldig naturlig for oss alle egentlig, for streit og klassisk heavy metal er det vi liker å høre på. Det er den musikken vi vokste opp med, da er det rimelig tilfredsstillende å kunne ha muligheten til å spelle nettopp denne typen musikk."

Skiva er ikke hørt veldig mye i skrivende stund, dessuten er jeg en av de som ikke anmelder fort og kjapt, men tar meg godt tid. Promoteringens verste fiende, vet. Hva forventer og håper dere av tilbakemeldinger fra folk og anmeldere?

"Vi håper og tror at folk vil like det de hører. Vi er i alle fall veldig fornøyd med resultatet, både låtene og produksjonen! Øyvind Voldmo Larsen (Withem) i Lionheart Studio, som var mannen bak miksebordet, skjønte hvor vi ville med en gang, og det kan man virkelig høre. Vi er knallfornøyde med produksjon og mastering. Nå har det tikket inn en del anmeldelser og tilbakemelding fra folk som har hørt skiva allerede, og de aller fleste gir oss veldig bra feedback, vi håper det fortsetter sånn."

Er dere selvsikre på at det dere selv besitter av følelser og innsats blir speilet til lytteren?

"Nå kan jo musikk tolkes på så mange måter, men føler vi har truffet bra med konseptet denne gangen, både hva gjelder musikk og tekstene. Ingen skal ta oss på innsatsen i alle fall, for denne skiva har virkelig blitt spilt inn med hjertet. Ikke at vi ikke har gjort vårt beste tidligere heller, men nå fikk vi bedre tid enn noen gang i studio, og det syns vi virkelig man kan høre."

Img 9786Jeg har faktisk fulgt bandet lenge, helt siden starten, da dere het Ghost. Hvordan skjedde navnebyttet?  Hadde dere ikke rettighetene på navnet når de svenske satanissene kom på banen? Og Ghost Avenue, hva legger dere i dette navnet? Var det kun en løsning som fungerte der og da, når dere var tvunget til å forandre? 

"Det er som du helt riktig sier: svenskene får ta skylda for at vi valgte å bytte navn. Det er liksom ikke noe vits å ha to band med samme navn. Rettigheter satt vi heller ikke på, da var det bare å klø seg i huet etter nytt navn.

Vi klødde langt og lenge, men landet på at vi var så fornøyd med logoen vi allerede hadde, særlig den store O’en i ordet Ghost. Den er godt synlig og funker bra som merkevare. Avenue kom til fordi vi spiller klassisk heavy og tankene sendte oss tilbake til den tiden da denne musikken fikk fotfeste. Så litt sånn spøkelse fra en svunnen tid samlet i en og samme gate. Hører du på låta Ghost Avenue fra forrige skive, skjønner du hva vi mener :)."

Nytt album altså, release var i februar, det var vel bortimot året etter at dere gikk i studio. Hvordan var prosessen? Var det mye stress? Var det noe som gjorde at det tok så lang tid?

"Ja, nytt album klinger godt nå, he-he. Det var egentlig veldig lite stress i studio, men vi hadde en gitarist som var på vei til å ta med seg familien og flytte til utlandet, så tiden fra vi fikk vite dette og fram til vi endelig kom i studio var litt stress. Vi måtte rekke å få på plass alle låtene og spille inn en pre-produksjon slik at vi slapp å bruke lenger tid i studio enn nødvendig.

Når vi først hadde booket studio og kommet oss på plass var det veldig behagelig. Vi tok oss god tid, en hel uke i strekk med trommeinnspilling, samt at vi satt av nesten 3 måneder til gitar, bass og vokal. Vi hadde jo flere dager med opphold i løpet av disse månedene, men det var veldig fleksibelt, og vi kunne komme og gå som vi ville. 

I motsetning til tidligere la vi denne gangen to spor på begge gitarene og bassen, så det ble mange og lange timer for oss med plekter. Men sett i etterkant var det lett verdt det. Jeg skulle ønske vi hadde gjort dette tidligere, men man lærer så lenge man lever. 

Plata var ferdig mastra på svenskenes nasjonaldag, den 6. juni 2016, så det har vært et jævlig langt halvår og bare sitte og vente på release. 3. februar 2017 var en fantastisk dag for oss!"

Les anmeldelsen HER .

Hvordan vil dere så forklare metallen om dere skal selge bandet til en totalt uvitende person, og potensiell fan? 

"Enkelt: fengende heavy metal med melodi og trøkk. Som in the good old days, bare nytt og friskt. Hvis man hører på de 3 fullengderne vi har, hører man at det er Ghost Avenue. Vi føler vi har et eget sound selv om musikken stammer fra en annen tid. Livemessig er mottoet å gi full gass, vi inviterer fansen til fest med glimt i øyet helt enkelt. Har du sett oss live skal du være happy og utslitt (på en positiv måte) når du går derfra."

Pbr049 WebDet ser ut som om dere satser greit på kvalitet på image og innpakning, ihvertfall slik jeg summerer det jeg har sett av cover, nettsider etc. Jobber dere bevisst med å promotere bandet utover musikken? At dere bevisst sitter ned og brainstormer image, cover etc.?

"Impact er en konseptskive som handler om at jorden blir invadert av aliens og kampen om å overleve/overvinne fienden. Vi fikk et tips om å bruke www.sledgehammergraphix.com . De har blant annet gjort en del for Sabaton. Vi er veldig fornøyd med det han fikk til, og synes coverarten virkelig gjenspeiler musikken og den storyen vi prøver å fortelle. Han fikk storyen og noen få føringer, men for det meste fikk han frie tøyler til å komme opp med coverarten. Så ja, vi har blitt mye mer bevisst på innpakning og promotion både hva gjelder artwork, nettsider etc. Nå har vi et helhetlig konsept som vi virkelig kan bruke."

Ser dere for dere Ghost Avenue jobbe opp en stor norsk fanskare? Eller er hovedtanken å satse utenfor Norge? Det er jo ikke nødvendigvis denne formen for metal/hardrock som folk flest forbinder med Norge, eller som har de største skarene av fans og platekjøpere.

"Vi tror det er mulig å få en fanskare i Norge også, for det er jo ikke så veldig mange nyere band som spiller strait forward klassisk heavy metal som vi gjør. Men særlig Østlandet (der vi holder til) har ekstremt mange tilbud på konsertfronten, så det er ingen enkel sak å nå ut til horder av folk. Hadde vi vært 20 år yngre, og all tid i verden, skulle vi biti fra oss enda mer enn vi gjør nå, men familie og unger på hele bunten gjør at man må velge sine kamper med omhu om du skjønner? (Hehe - Yj). 

Utlandet er veldig fristende, og vi burde kunne gjøre det skarpere i land som Sverige, Tyskland, England, Italia, USA og Japan etc. Håpet er at vi rykker opp en divisjon med denne utgivelsen slik at det gir oss muligheten til å bekle noen festivalplakater og få noen spillejobber ute i Europa. Det hadde vært fett!"

Inspirasjoner da? Jeg vet at, host, Iron Maiden er et band noen i besetningen liker, er det slike klassiske sikre kort som ligger til grunn? Eller har dere kanskje noen navn som vil overraske? 

"He-he, ja det går mye i Maiden og disse velkjente banda fra 80 tallet selvsagt, så jeg vet ikke om det er så mye som vil overraske her. Pink Cream 69, Machine Head og Warlord er jo kanskje noen band som kan overraske litt?"

Warlord BURDE ikke overraske, det bandet burde ha vært større!!

Hvordan ser 2017 ut så langt? Hvordan promoterer dere så bandet og skiva? Sitter dere mye online og jobber mot enkle medier? Eller har dere knyttet til dere noen som hjelper dere?

"2017 ser vi veldig optimistisk på. Vi har flere konserter på gang, blant annet noe mer i utlandet faktisk. Det får man i så fall vite mer om etter hvert. Så de som følger oss og liker det vi driver med får holde utkikk på Facebook , Instagram og våre hjemmesider framover. 

Det er viktig å legge til at vi har en utskiftning i stallen, nemlig på gitarfronten. Øystein Wiik, som var med å starte bandet, har valgt å tre av og gi plass til en glimrende ny gitarist med navn Thomas Eljarbø. Det har blitt en vitamininnsprøytning til bandet i form av at han er en herlig fyr, med overskudd som smitter over på oss andre. Dessuten er han en veldig dyktig gitarist. Dette, samt det nye albumet gjør at vi har fått en ny giv og satser mer enn tidligere. Vi er aktive på sosiale medier og vi får også god hjelp fra plateselskapet Pitch Black Records , så vi har troen på mer moro framover."

Jeg takker stort for at dere hadde tid til å stoppe innom Heavymetal.no,jeg ønsker dere alt godt, og håper bandet får uttelling på den jobben dere har lagt ned. 

Avsluttende ord? Noe dere vil trøkke i trynet på leserne her på tampen? Drit, ros, oppfordringer, linker etc?

"Tusen takk skal du ha, og takk for at du tar deg tid til oss. Ildsjeler som Heavymetal.no vokser ikke på trær, så det står stor respekt av det du/dere gjør for metallen i Norge (Hjertelig tusen takk! Yj).

La oss sammen få den klassiske metallen ordentlig tilbake på plakaten en gang for alle! Hvis noen var i tvil… den lever i beste velgående!"

Img 9707Ghost Avenue Tockshot.No 2017 (2)

Ghost Avenue Tockshot.No 2017 (1)