Temp Daniel Engen 19

Fates Warning "Theories Of Flight"

av yngve

13240602 990569374359339 1152385568650094384 NSelskap: Inside Out

Release: 01.07.16

Progmetal med softe kanter, og mengder kvalitet.

Det er vel egentlig grei måte å summere amerikanerne på? Jeg har fulgt de lenge, ikke likt alt, men setter faktisk større pris på den glattere, progressive metallen de begynte med etter noen skiver. De tidligste har sin sjarm, men er fortsatt ikke så bra (synes jeg altså) som Parallels for eksempel.

Siste tilskuddet i bandets diskografi er Theory Of Flight, som kom for halvåret siden, og har rukket å både gjøre seg gjeldende på diverse lister over beste utgivelser og fått fotfeste til lytteren. Ikke minst. Det handler om tid og innsats om man skal komme bak og under slike skiver, men noe på denne utgivelsen er også ganske umiddelbart - som videoen jeg har kodet inn under her.

Fates Warning@Facebook

Det er et band som både ligger og vaker i rolige landskaper, og som blir ganske sedate når vokalist Adler smyger stemmen sin utover sfæren, og som stresser opp ganske intrikate passasjer og samspill. 

Mye av det jeg likte med dette albumet var signert trommeslager supreme, Bobby Jarzombek (Riot, Halford, Spatsic Ink m.fl), men bandet som helthet er også med på å underbygge kvaliteten. Det formelig oser av og til. 

Ikke alle låtene var like spenstig som SOS under her, men som album er det virkelig noe å være stolt av. Man må kanskje jobbe litt ekstra med et slikt band enn noe av de som selger og er poppis idag, du får dog mye igjen om du gidder.

Sterk karakter, nesten en åtter.

7,5/10

Tracklist:

  1. From The Rooftops 
  2. Seven Stars
  3. SOS (04:34)
  4. The Light And Shade Of Things 
  5. White Flag 
  6. Like Stars Our Eyes Have Seen 
  7. The Ghosts Of Home
  8. Theories Of Flight