Karmøygeddon 24

Et hat større enn Beatles?

av yngve

Større Enn Beatles Bok 23

Mulig skjelver Paul McCartney akkurat nå.

'Større enn Beatles' er en bok om bandet Hat, som virkelig ikke er et A4-band. 

Hat@Facebook

Om boka: "Større enn Beatles er den usensurerte historien om hardrockbandet HAT – Steinkjers største band og beste teater. Verdensstjerner i egen by, ukjente i resten av verden. En bok som byr på stor underholdning, gitarvræl, pyro og branner, sprengte dass, selvskading, hærverk, rockestjernedødsfall og masse karsk. Boka har blitt en fascinerende og utrolig blanding av Trainspotting, Jackass og Spinal Tap med Alex Rosén i en av hovedrollene. En oppveksthistorie for de som vokste opp på 80- og 90-tallet, og en musikalsk reise vi aldri har sett maken til. En underholdende og velskrevet pageturner, som du trenger ingen forkunnskaper for å synes er fornøyelig."

Bestill boka HER .

Forfatter Jo Kristian Kvernland leser vi er utdannet journalist med erfaring fra både Nrk, Trønder-Avisa og Stiklestad nasjonale kultursenter. "Han har bred erfaring fra forskjellige kulturarrangement som Steinkjerfestivalen, UKA i Trondheim og Kortnebbgåsfestivalen, og jobber til daglig som partner i kommunikasjonsbyrået PKOM." Boka som er i fokus her er hans andre bok.

***

Hat Live 23 Fotograf Lars Lilleby Macedo (8)

Livebilder er knipset av Lars Lilleby Macedo.

Bandet hadde avskjedskonsert i Steinkjer Kulturhus nylig. Det tok 17 minutter å selge ut konserthuset, noe som tyder på at bandet fortsatt har et klamt grep om hjembygda :).

Svein Bjørge, som vi kjenner fra sin fortid i generalposisjonen hos Tons Of Rock, og som nå jobber som bookingansvarlig i Steinkjer Kulturhus, sier om konserten: "Det er kun internasjonale superstjerner som selger ut sine konserter så fort" forteller Svein med et smil rundt munnen, og legger til at "...kulturhuset opplevde at billettsystemet knelte den dagen de la ut billettene."

"Og bandet skuffet ikke sine tilhengere. Øyvind Brandtzæg, kjent fra NRK-serien Makta, satte tonen fra start med å komme inn på scenen, kun iført en svær strap-on. Så ble det en halvannen time med hardrock, sirkus, fyrverkeri og gapskratt – med full jubel fra publikum som selvsagt ikke klarte å sitte på setene sine. Bandet har fortsatt Steinkjers rockepublikum i sin hule hånd."

Anledningen for konserten er (selvsagt) at boka er aktuell, og hvor tittelen spiller på  at "...bandet er verdensstjerner i egen by, men nesten helt ukjente utenfor. Nevnte Svein Bjørge omtaler bandet som Steinkjers største band og beste teater, og er også utgiver av boka gjennom forlaget Roundabout." Svein avslutter med å si at om du er interessert i rock, "... eller bare liker en god historie, er dette boka for deg. Du trenger ingen forkunnskaper for å synes det er fornøyelig."

Hat Live 23 Fotograf Lars Lilleby Macedo

Hat Live 23 Fotograf Lars Lilleby Macedo (7)

Hat Live 23 Fotograf Lars Lilleby Macedo (6)

Hat Live 23 Fotograf Lars Lilleby Macedo (5)

Hat Live 23 Fotograf Lars Lilleby Macedo (3)