Karmøygeddon 24

Endolith "Chicxulub ..."

av yngve

Endolith 19Full tittel: "Chicxulub - The Fossil Record"

Selskap: Rob Mules

Release: 19.01.19

Nordlendingene viser evne til å tenke stort og bredt.

Ikke bare isolert på dette albumet, men også i forhold til å ikke henge på knaggen de var på sist. Nå er det en form for extremmetal som svaier mellom noe, faktisk arktisk, og noe moderne. Det er en del oppdatert tenking her, i gitarene, rytmikken, men også vakre, lengtende bilder som skapes når man lukker øynene under lyttingen av Chicxulub - The Fossil Record.

Endolith@Facebook

Musikken spes også ut med stryk, og det er noe som jeg personlig følte løftet Endolith. Det ble kanskje noen partier som ble litt svulstige og som viste bandets svarte inspirasjoner tydelig, men samlet har dette albumet godt av stryk. He-he, bra vits Yngve.

Majestetisk, kaldt, ekstremt, følelsesladd, kynisk. Flere adjektiver kommer til meg underveis, men summen er positiv, selv om kanskje deler av remsen der i hovedsak forbindes med negative aspekter. Det er et album som krever litt av lytteren, og ikke. Man kan lytte gjennom og finne ro, flyt, litt aggresjon, men man kan også dykke ned i det hele og finne flere lag med opplevelser. 

Både ren og røff vokal finnes på skiva, jeg liker begge. Den rene kan minne om In Vain, Ihsahn kanskje? Litt i den gata. Ikke grensesprengende, men der den ligger er den funksjonell. Det er den røffe som jeg finner mest interessant, men samtidig er det hybriden jeg tror er viktigst, for hadde man trukket ut hvilken som helst av vokalene, hadde man savnet noe.

Lyden er bra, den kler opp låtene nesten optimalt. Det er en liten industriell undertone her, som kanskje er det som gjør at jeg brukte nesten optimalt. Ikke at jeg tror skiva hadde tjent på å låte mer organisk, men dette er noe jeg vet kan støte bort eller trekke til seg lyttere.

Alt i alt et voksent album. Jeg har ikke hatt muligheten til å sjekke tekster, kun filer kom hitover, så dinosaurene de synger om får være til de som enten får fullversjon eller har større interesse av slikt enn meg :).

Coverversjonen av Earth Died Screaming av Tom Waits var kul, uten at jeg er noen kjenner av originalen.

7,5/10

Tracklist:

  1. Grazing Herbivores
  2. Bloodfriends
  3. Nest Scrape Display
  4. Rex
  5. Ichthys
  6. Mount Evidence
  7. Diseasons
  8. KPg Impactor
  9. Chicxulub
  10. Earth Died Screaming