Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Duckwalk Chuck "Fired Up"

av yngve

Duckwalk Chuck 21Selskap: Private

Release: 17.09.21

Det vanker rock'n roll med klassisk stil fra Sandnesbandet.

Duckwalk Chuck@Facebook

"...hard, kompromissløs rock, hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Beint fram og midt i trynet! Nøyaktig slik som hard og tøff rock skal leveres, med mengder av attityde, gode gjennomarbeidede låter, slagkraftige riff og gode refreng som fester seg umiddelbart."

Slik forklare bandet selv skiva, bandet og stilen. Om du liker rock'n roll med tre liter Backstreet Girls på en brun flaske, Lemmy tidvis synlig, og motoroljen sivende fra en gammal Volvo, med rånere på slep og sigarettsneipen, rullings, i munnviken, du kan slutte å lete nå.

Det er mer variasjon her enn hos BS, det er stykker her som er dandert i tung Motörheadgroove, som Shut Your Lights. Vokalen er grov, ruglete, men et stykke unna Lemmy. Om Arvid her synger alt, har han en todelt stemmebruk. Det er en ren og litt typisk rock'n rollvokal, og en som rasper mer, og ligger litt mørkere. Jeg likte begge, men favoriserer den grove selvsagt.

World On Fire tilførte en variasjon, da den er mer hardrock og semiballade, men den beveger bandet litt utenfor det kanskje fansen av stilen søker. Den er i hvert fall skivas svarte får :).

De velger å fyre av motoren med All Fired Up, og It's Only Rock'n Roll, og med det vil jeg tro de ønsker å framstå som et diesellokomotiv. Skiva har dog noen sideveier, og samlet levde jeg godt med Fired Up

Produksjonen er god, bassen er markant, som jeg tror er avgjørende for slike band. Jeg var nettopp innom Gasölines, der er det en tøffere bassbit, men Duckwalk har også skjønt å legge de tykke strengene godt fram i lydbildet.

6,5/10

Tracklist:

 1. All Fired Up
 2. It´s Only Rock´n Roll
 3. Motor Madness
 4. Ghost Town
 5. Rosies
 6. Reckless Driver
 7. Shut Your Lights
 8. I´m The Devil
 9. Criminal Man
 10. World On Fire
 11. Thirsty Dog (Bonus)