Wail Add Sept 20 Kilanerin%20sept%2020%20skalert%20out%20now

Dreamarcher, video

av yngve

Bandet er online med video til låten 'Dalen'.

"Historien om Marta Dalen er inspirasjonen til Dreamarchers låt Dalen, som er hentet fra ep-en Harding. Låtene på ep-en,som er inspirert av historiene til lokalhistoriker Jan Gravdal, handler om individuell styrke, mot og innovasjon gjennom de isolerte fellesskapene i Hardangerfjorden hvor Dreamarcher kommer fra. Les historien om Marta Dalen HER ."

***

Nyhet fra 20.02.18:

Med ep-en 'Harding' vil bandet hylle Hardanger. Release er 9. mars.

"Den er skriven i respekt av dei som klamra seg fast i dei bratte fjellsidene, planta frukttre, spelte fela med åtte strengar og kledde fjellet i store svarte røyr. Slik skapte dei eit samfunn og eit liv for alle dei som kom etter seg. Harding er skriven i fascinasjon båe for dei heroiske og utrulege historiane, men også historiane om alminnelege folk som levde vanlege liv og sleit med seg og sitt."

For deg som ikke vet hva en harding er: "Ein harding er ein person frå Hardanger, men også ein vêrbiten, varm og mentalt sterk person. Å leva i ei steinsrøys kor ras isolerer vegar både sumar og vinter, medan røyk og fjell stengjer ute både sol og varme, gjer noko med ein. Ein må væra oppfinnsam, laga sin eigen varme og sitt eige lys - si eige Trolltunga og sitt eige sjukehus..."

Dreamarcher@Facebook

Første smakebit kommer i form av en singel, 'Dalen', 23. februar.

Bilde, fotograf: Ukjent

Dreamarcher 18