Divinity "The Immortalist"

av yngve

The Immortalist Cover Web2Selskap: Nuclear Blast

Release: 23.05.17

Kanadiere med hardtslående metal på menyen.

Divinity@Facebook

Jeg oppdaget bandet med albumet Allegory fra 2007, men allerede på skiva etter følte jeg at de forsvant fra der jeg likte å ha de. På Allegory var de tett opp til Death, etterpå ble de litt mer moderne i kantene, men fortsatt er de harde og veldig flinke.

The Immortalist viser bandet fra en svært oppegående og oppdatert side. Det er flere låter som slår deg rett i bakken, mens helheten (for meg ihvertfall) blir litt ensformig. Det er en blanding av Devin Townsend på det hardeste og kanskje noe litt eldre type teknisk thrash/extremmetal. Jeg er ikke viden kjent med Devin, men det jeg har hørt synes jeg kan minne litt om dette.

Produksjonen er enormt bra, om du liker det smør på flesk og flawless - som det seg hør og bær være med slike band. For meg ble det litt overkill her, spesielt siden jeg i de siste par-tre rundene heiv på meg hodetelefoner, da ble det svært tydelig at dette er et band som liker det hardt, glatt og moderne. Men også tung og brutalt.

Et album du gjerne sjekker ut om du ligger og svetter om disse harde, moderne metalbanda kommer med skiver, der er Divinty et godt alternativ, og her er det minimalt med emo også, om det er et aspekt som kan virke forstyrrende på deg, som dualvokaler, innblanding av disse typiske kontrastene med rolige/melodiøse og harde innslagene. Noe er det her, men det er ikke styrende.

Til info er dette en samling, for bandet har i de siste årene sluppet tre ep-er under samletittelen The Immortalist, her er alle tre under en paraply.

6,5/10

Tracklist:

 1. Manhunt
 2. Atlas
 3. Hallowed Earth
 4. DMT
 5. PsyWar
 6. Distorted Mesh
 7. The Dead Speak From Beyond
 8. Lucid Creator
 9. The Reckoning
 10. All Seeing Eyes
 11. Momentum
 12. Conqueror