Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Detrimentum, nytt svart orkester

av yngve

Duoen har nå materialisert en innspilling, hvor Tor Erik tar seg av alt foruten renvokal, det fikser Alexandra, hans forlovede. Hun er også delaktig i den lyriske biten.

Vi må tilbake til 2007 for å finne spiren til Detrimentum, når Tor Erik forlot thrasherne i Harm etter det han selv forklarer som "...lang og tro tjeneste." Vi som husker tiden med Harm husker et flott thrashband som luktet død. Men det lurte litt svartere saker i Tor Eriks sfære.

"Black metal har bestandig vært en av de sjangerne som har ligget hjertet mitt nærmest, aller mest på grunn av selve stemningen og følelsen musikken gir meg. Jeg har alltid hatt en egen forkjærlighet for atmosfærisk og melodiøs svartmetall" sier han og trekker fram band som Emperor, Dissection, Ulver og Satyricon. "Dette er nok de banda som har inspirert meg mest, og det føler jeg nok er hørbart i musikken min,
selv om jeg på ingen måte har ønsket å kopiere noen av disse."

Fra å være en spire i 2007, ble det fullvoksent for et par-tre år siden sier han, og legger til at "... det var også på denne tiden jeg også traff min nåværende forlovede Alexandra, som har cleanvokalen på låtene, samt at hun er medforfatter på tekstene."

I utgangspunktet planla Tor Erik å slenge på bass ved hjelp av Terje Schei (Green Carnation/tidligere Emperor/Carpathian Forest), men "...grunnet den berømte tidsklemma for hans del, måtte han dessverre takke nei. Jeg spiller derfor alt av instrumenter selv, bortsett fra trommene som er programmerte" forteller han.

"For oss er det viktig at musikken er melodiøs samtidig som den skal være mørk og brutal. Med vokalen til forloveden min Alexandra på toppen av de mørke melodilinjene, føler vi at musikken fikk det lille ekstra som manglet."

Nå er det klart for ep, 'Ondskapens Trone' er ute og det har de fått hjelp til av Ole Louis Lilløy, som fikset miks og mastring. 

Fullengder er allerede en påbegynt prosess, han sier at det foreligger en del låter, men at "...det nok går litt tid før denne er helt klar."

Detrimentum 18Detrimentum 18 (2)

Detrimentum@Facebook